Освен по медицински причини - конкретни заболявания, деца ще могат

...
Освен по медицински причини - конкретни заболявания, деца ще могат
Коментари Харесай

Кога децата могат да отсъстват над 30 дни от присъствено обучение?

Освен по медицински аргументи - съответни болести, деца ще могат да минават от присъствено към електронно обучение и при предпочитание на родителя. Като причина може да бъде боязън от това детето да контактува с други възпитаници по време на образователната година. Оказва се, че срокът за това образование може да бъде над 30 дни. Това стана ясно от присъединяване на зам.- министърът на образованието Таня Михайлова в Българска национална телевизия.
Заради настояването на родители тази опция влезе в  с измененията в. Там беше решено възпитаник да има правото да се образова отдалечено повече от 30 дни.
Условията за това: риск за здравето и живота на ученика, риск за член на фамилията му както и по искане на фамилията и с позволение на Регионалното ръководство по образованието.
 БЧК спомага за безвредното връщане на децата в учебно заведение БЧК спомага за безвредното връщане на децата в учебно заведение
На 10 септември от 11:30 ч. в централното предверие на Националния съвет на БЧК, гр. София, бул. " Джеймс Баучер " 76 ще се състои гала...
Тези деца ще се образоват посредством виртуална класна стая като ще се изградят училища- центрове на отдалечено образование. Там ще се основат краткотрайни класове.
" Във връзка с пандемията я има опцията за повече от 30 дни възпитаници, които надлежно родителите им заявят предпочитание или те самите да се включат в такова образование, само че изискванията са няколко - преди всичко по здравословни аргументи - на детето и към членове на фамилията, с които живее. Или при възпитаници с терзания и страхове да бъдат дружно с други в класната стая. Това е абсолютно, позволява се от самия шеф ", сподели зам.-министърът на образованието.
Дава се опция и на тази група родители, надлежно възпитаници, да заявят своето предпочитание, само че тук към този момент имаме позволителен режим, който ще минава и през Регионалното ръководство на образованието, с цел да може да се реши дали има тези условия, дали в действителност се постанова, дали ученикът има отношение и към образованието, тъй като ние би трябвало да сме оптимално справедливи, с цел да позволяваме такава опция, изясни още тя.
Личните лекари не са тези, които освобождават учениците, акцентира зам.-министърът. Но при неявяване и в онлайн образование родителите би трябвало да уведомяват лекарите.
Таня Михайлова посочи, че възрастова граница за прекосяване към електронна форма на образование няма, поради пандемията.
 Вълчев обясни - родителите имат право на избор, в случай че учебното заведение обезпечи смесена форма на образование Вълчев обясни - родителите имат право на избор, в случай че учебното заведение обезпечи смесена форма на образование
„ Училищата ще имат независимост. Ако някое учебно заведение желае да осъществя хибриден учебен развой, макар че подобен се провежда т...
" Това е дневна форма на образование, само че просто разликата е, че в електронна среда, от разстояние, в този случай учениците няма да трансформират формата си на образование, те ще се водят възпитаници на учебното заведение, на този клас ", изясни тя.
Родителите към този момент могат да подават заявки в свободна форма към Регионалните здравни инспекции при сходно предпочитание. Началниците на районните ръководства и самите шефове са осведомени, че всички родители, които декларират своите планове, би трябвало да бъдат надлежно признати тези заявки, да се обработят, с цел да може и самото учебно заведение да знае, тъй като би трябвало едно софтуерно време, сподели Михайлова.
" И през днешния ден могат да подават тези заявки, на този стадий заявката е в свободна форма, те просто единствено би трябвало да заявят своето желание ", сподели Михайлова.
Обаче: Ако по някаква причина, ученикът не се включва в образователния развой - той ще би трябвало да се върне към присъствената форма на образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР