Освен партиен лидер Бойко Борисов е и министър-председател и в

...
Освен партиен лидер Бойко Борисов е и министър-председател и в
Коментари Харесай

Журналистическа асоциация: Премиерът няма право да отказва коментар на дадена медия

Освен партиен водач Бойко Борисов е и министър-председател и в това си качество няма право да отхвърля да приказва с дадена медия. Това се споделя в позиция на Асоциацията на европейските публицисти - България, във връзка отхвърли на премиера да дава отговор на въпроси на Би Ти Ви.

Борисов разгласи, че е афектиран на медията поради излъчени в деня локалните избори материали. Заради тях Централната изборна комисия реши и да наложи санкция на малкия екран.

Според АЕЖ сходен жест от ръководителя на изпълнителната власт би могъл да се одобри като очевиден апел за автоцензура. Посочва се, че не е в пълномощията на изпълнителната власт да споделя кое деяние е непозволена пропаганда, а коментарът на Борисов съставлява неприемлива интервенция в свободата на изложение.

От АЕЖ са на мнение, че да се сърдиш на медия, че приказва по проблемите на даден град, е все едно " да искаш от публицистите да замитат проблемите под килима, с цел да запазят положителните си връзки със мощните на деня, а тъкмо това не е работата на медиите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР