Освен пари, в бюджет 2020 личат и някои реформи. Като

...
Освен пари, в бюджет 2020 личат и някои реформи. Като
Коментари Харесай

Икономист: Бюджет 2020 е малка стъпка към излизане от бедността

Освен пари, в бюджет 2020 личат и някои промени. Като да вземем за пример, че към този момент средства ще се дават, с цел да се притеглят по-мотивирани и млади учители в областта на образованието. Виждаме, че в това отношение се отпускат пари за реализирани резултати и като цяло към този момент се слагат някакви цели в образованието. ТОЛ системата също е тип смяна, тъй като действително видяно потребителите ще финансират бъдещите пътища, тъй че несъмнено има стъпки към смяна. Такъв коментар направи в предаването ''Лице в лице'' по bTV Лъчезар Богданов, основен икономист в Института за пазарна стопанска система по отношение на Проектобюджет 2020.

,,Ще се трансформират разноските, с които ще се финансират обществените услуги и по този метод хората ще имат опция да се измъкнат от бедността. Много деца, да вземем за пример, не вървят на учебно заведение не тъй като не желаят, а тъй като родителите им са небогати. Точно такива ориентирани политики са нужни. Досега обществената ни политика беше подчинена на схващането, че на всеки се поставя по нещо, което не беше вярно. Така че тези промени са с цел да се промени това и да излезем от бедността'', добави още специалистът за бъдещия бюджет и показа, че след икономическата рецесия през 2009 година бюджетното мислене у нас е било по какъв начин да оцелеем, с цел да не последваме ориста на Гърция.

,,Както наподобява по бюджета, приходите ще порастват, пенсиите също малко ще се вдигнат... само че е и значимо какво ще се случи в действителния бранш, какво ще се случи в индустриалното ядро на Западна Европа, като в една Германия, да вземем за пример. Но най-важното в последна сметка е бюджетът да удържи на един възможен външен шок'', уточни в умозаключение Богданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР