Освен на 3 март, когато е националният празник на България,

...
Освен на 3 март, когато е националният празник на България,
Коментари Харесай

Депутатите ще почиват и на 4 март

Освен на 3 март, когато е националният празник на България, депутатите си дадоха още един ден отмора. Те си анулираха съвещанието в петък - 4 март. За сметка на това ще имат изключително съвещание във вторник - 8 март със същия дневен ред - блиц надзор, на който би трябвало да препитват министър председател и вицепремиери, както и постоянен парламентарен надзор. Така на процедура те ще почиват от четвъртък до вторник - общи пет дни. Понеделник по принцип е ден за обиколки из изборните региони.

Предложението бе импортирано от пет от партиите в Народно събрание - 4-те от ръководещата коалиция - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ, както и от "Възраждане ". Решението бе признато със 131 гласа "за ", единствено 19 срещу и 3 "въздържали се ".

От дебатите се разбра, че повода е, част от депутатите ще пътуват до регионите си за празника, а по-късно да се връщат назад до София за един ден.

Шефът на Народно събрание Никола Минчев разясни, че предлагането след консенсус на множеството партии, а говорено е и с членовете на Министерски съвет, които са свободни за вторник.

От Движение за права и свободи се оповестиха изрично срещу и попитаха какво изключително постанова да оставят страната без парламент 6 дни. "Не може да променяте дневния ред по този начин. Какво е изключителното, че да променяте и отменяте парламентарния надзор, който е закрепен в правилника ", разяснява зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. И заподозря, че повода са въпросите, които Движение за права и свободи е внесло към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, а по този начин болшинството желае да го скрие. "Участвате в пълзящия фашизъм по методите на държавна сигурност. От какво се страхувате от този надзор. Каква е повода да го отменяте. Чух, че по този начин било комфортно, с цел да може да се пътува? ", сподели Хамид. И добави: "Отрекохме се да сливаме празници и почивни дни. Много бързо се изморихте. Това ли е смяната. Това го вършиха от ГЕРБ. Просто излезте и кажете, че вършиме като тях. Просто сте бета версия ", възмути се Хамид.

"Защо за нас да е разрешено нещо, което на жителите не е - те в петък са на работа ", включи се и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Във вторник депутатите да работят до привършване на всички въпроси и трудове, които са 88 на брой, предложи Петър Петров от "Възраждане ". Това са 880 минути и съвсем 15 часа, счете го шефът на Народно събрание Никола Минчев. Той въпреки всичко подложи предлагането на гласоподаване, само че то бе отхвърлено. Така във вторник депутатите ще работят от 9.00 до 14.00 часа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР