Освен македонският език, всички държавни институции трябва да използват и

...
Освен македонският език, всички държавни институции трябва да използват и
Коментари Харесай

Македония започва обсъждането за въвеждане на албанския език като официален

Освен македонският език, всички държавни институции би трябвало да употребяват и албански език, планува законопроектът за езиците, който е импортиран за разискване в комисията на македонския парламент. Дебатите в комисията стартират през днешния ден (5 септември) и ще продължат три дни, прецизира БГНЕС.
Предвижда се албанският език да се употребява и от съдилища, организации, дирекции, организации, държавни прокурори, юридически лица или по време на публични мероприятия.
Предлага се на албански език да има върху пощенски марки, билбордове, фискални доклади и фактури. Предлага се също книгите, монетите, пощенските марки да съдържат знаци на македонски език, само че и на езика, който се приказва минимум от 20 % от локалното население.
По същия метод униформите на служителите на реда и пожарникарите, пътните знаци, надписите на граничните пунктове и летищата ще бъдат изписани както на македонски, по този начин и различен формален език, който се приказва от минимум 20% от локалното население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР