Освен каналджиите през граница сега и фалшификаторите на документи в

...
Освен каналджиите през граница сега и фалшификаторите на документи в
Коментари Харесай

Билд хвана в крачка гръцки фалшификатори, предлагащи български паспорти

Освен каналджиите през граница в този момент и фалшификаторите на документи в Гърция вършат покупко-продажбите на живота си, написа немският в. "Билд ". Наистина, през 2017 година гръцката полиция разруши пет огромни мрежи за произвеждане и доставяне с подправени документи, а единствено през последното тримесечие е спряла по летищата 729 мигранти с подправени паспорти. Но все пак доста преселници стигат до Германия с подправени документи, които завчас захвърлят, с цел да получат бежански статут. Гръцка персонална карта дружно със самолетен билет до Германия излиза 4-5 хиляди евро. Предлагат се документи от всевъзможни страни, в това число канадски задгранични паспорти, написа "Труд ". 
Търговци на подправени документи могат елементарно да бъдат открити в Атина, открива репортерът на "Билд " Кристоф Кюрбел. То се среща с техен медиатор на оживено място, настрана от центъра на града. Малко преди Коледа времето е студено. Въпреки това той и медиаторът седят в кафене навън, никой не ги тормози. Посредникът бързо схваща, че с него не беседва мигрант. Иска де се увери, че мъжът не е немски служител на реда - напоследък много такива обикаляли гръцката столица. Репортерът му дава друга версия - желае да пътува до Турция, а като немски публицист това е мъчно. Посредникът хваща религия, само че въпреки всичко остава капка подозрение: "Какво ще правиш в Турция? " Журналистът предлага нова порция пояснения - желал да пътува през Турция, може би и до Сирия. Накрая се стига до пазарлъка. Принципно медиаторът може да му обезпечи всевъзможни документи. за такива, които устоят на надзор по границата, се заплаща повече. За бежанци той предлага италиански или гръцки паспорт, само че за репортера български чуждестранен паспорт ще е задоволителен. 
"С него елементарно ще влезеш в Турция ", изяснява той и предизвестява: Но с него не лети със самолети, при пътувания по суша няма проблем. Цената: 2000 евро, 1000 капаро и 1000 при приемането. На идващия ден репортерът предава на медиатора парите и фотография за паспорта. Документът би трябвало да е подготвен за три дни, само че поради Коледните празници срокът става 5 дни. В уречения ден и час репортерът получава българските си документи. Новото му име: Петър Иванов Тодоров. В Германия той се връща обаче с немския си паспорт.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР