Освен голф клубове и хотели, на името на американския президент

...
Освен голф клубове и хотели, на името на американския президент
Коментари Харесай

На Тръмп може да бъде кръстено спорното езеро Газивода между Косово и Сърбия

Освен голф клубове и хотели, на името на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския може да бъде кръстено и езеро. Става въпрос за противоречивото езеро Газивода - 24-километровата линия вода, която се простира на границата сред Косово и Сърбия и за която двете страни си оспорват собствеността.

Днес от косовската страна на езерото се появи голяма табела с надпис "езеро Тръмп ", а на различен афиш беше изписана признателност към американския президент, че е обезпечил мир с постигнатото наскоро икономическо съглашение сред Прищина и Белград.

Спорът за езерото, което в Косова се назовава Уйман, а в Сърбия Газивода е един от главните разногласия сред двете страни. Предложението за прекръстването му беше пиветствано от премиера на Косово Абдулах Хоти в Туитър.

Сръбските управляващи не са коментирали тематиката. Според посланикът на Тръмп за разговора сред Косово и Сърбия, Ричард Гренел, концепцията за кръщаване на езерото на името на американския президент е била смешка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР