Освен Формула 1 в последните години и MotoGP започна разширяване

...
Освен Формула 1 в последните години и MotoGP започна разширяване
Коментари Харесай

КТМ: Перфектният календар в MotoGP е от 18 състезания

Освен Формула 1 в последните години и MotoGP стартира разширение на географията на своя шампионат, което изцяло предстоящо докара и до увеличение на броя надпревари в границите на един сезон. Календарът за 2023 година в кралския клас планува рекордните 21 кръга, само че съгласно моторспорт шефът на КТМ Пит Бейрер оптималната численост надпревари на година е 18.

„ Нашето предпочитание за съвършения календар беше той да включва 18 надпревари, а не 21. Ние обаче подписахме контракт, съгласно който може да има най-много 22 старта, тъй че не можем да се оплакваме за тези 21 “, съобщи Бейрер.

„ Лично за мен 22 надпревари в действителност е мексимумът и всички производители са се съгласили с това изискване на Дорна. Това е голямо натоварване за нашите чиновници, които би трябвало да прекарават от ден на ден време надалеч от своите фамилии. Освен надпреварите имаме още тестванията и подготовката преди тях. За нас 22 старта несъмнено е лимитът и няма да сме съгласни на повече “, сподели още някогашният играч Бейрер.
 Кръчлоу: 21 кръга са прекалено много за тимовете в MotoGP Кръчлоу: 21 кръга са прекалено много за тимовете в MotoGP
Дълги години календарът в MotoGP не включваше повече от 18 кръга, само че това се промени през 2019, когато стартовете доближиха 19. През 2020 година поради пандемията от ковид се организираха единствено 14 надпревари, а през 2021 календарът включваше 18 старта. През предходната година той доближи рекордните 20 кръга. Календарът за 2023 година включва две нови спирки в Индия и Казахстан, до момента в който надпреварата в Арагон не попадна в графика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР