Освен допълнителните възнаграждения, с 50% се увеличава заплащането на членовете

...
Освен допълнителните възнаграждения, с 50% се увеличава заплащането на членовете
Коментари Харесай

Умуват как могат членовете на СИК да се ваксинират

Освен спомагателните хонорари, с 50% се усилва заплащането на членовете на Секционните изборни комисии (СИК). Това съобщи представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Таня Цанева на първия постоянен брифинг, отдаден на идния парламентарен избор на 4 април. Най-ниското възнаграждение на член на СИК ще бъде в размер на 180-200 лева

Срокът, в който се назначават членове на СИК, е до 3 март, като не е допустимо членовете на СИК да бъдат известни до 18 февруари.

В напътствията на здравното министерство е казано, че гласоподавателите, които са карантинирани ще би трябвало да подават заявление до общината, с цел да могат да бъдат включени в преносими изборни секции. Стои отворен въпросът за заявките.
 ЦИК към момента чака здравния протокол за изборите
ЦИК към момента чака здравния протокол за изборите

Таня Цанева е черноглед за имунизирането на членовете на СИК

На въпрос на News.bg по какъв начин ще бъдат преодолени компликациите с набирането на членове на СИК, Таня Цанева уточни, че този въпрос няма еднопосочен отговор - всички партии, жители и ЦИК обмислят и се пробват да решат въпроса . Членовете на СИК, както и на РИК се предлагат от парламентарно показаните партии и тези, които имат в Европейския парламент представител. " Предстои да бъде решен въпросът ", увери Цанева.

Към момента настоящата тематика са машините и по какъв начин ще бъдат обезпечени ограниченията в СИК, както и имунизирането на членовете на РИК и СИК. ЦИК е провел среща със здравния министър, като здравните управляващи са им изпратили напътствията с ограниченията. ЦИК ще даде своите забележки и в края на идната седмица ще имат инструкции и протокол въз основата, на който ще бъдат основани правила и методически инструкции за спазването.

Членовете на Районните изборни комисии няма да е проблем да бъдат имунизирани и до на следващия ден ЦИК ще има поименен лист. За имунизирането на членовете СИК се мисли и се разисква по какъв начин те да могат да бъдат подадени за имунизиране . Ваксинирането на членовете на СИК ще бъде по региони според информацията от РИК.
 Симеонов и Марешки дружно потеглят към властта
Симеонов и Марешки дружно потеглят към властта

Патриотична коалиция - НФСБ и Воля

Членовете на ЦИК могат да бъдат имунизирани сега, в който подадат лист на хората, които желаят да се имунизират. Списъкът е подготвен, само че не стана ясно кои са изявили предпочитание да се имунизират. Само един представител на ЦИК е записал, че не желае да се имунизира.

ЦИК одобри решенията във връзка с гласуването в чужбина, електронното заявление за нашите сънародници . Електронното заявление към този момент е качено на уеб страницата на ЦИК и все още 13 934 български жители са декларирали предпочитание да гласоподават от чужбина. 3927 заявки са подадени от Англия, от Германия - 2759, от Испания - 1390, от Съединени американски щати - 950 и други.
 ЦИК одобри регистрацията на Обновена
ЦИК одобри регистрацията на " Изправи се? Мутри вън! "

Партията се записва с 5505 подписа

Заявления за присъединяване в изборите до този момента са подадени от 2 партии и 2-3 обединения , измежду които

ЦИК още не е разглеждала регистрацията на обединението " Изправи се? Мутри, вън! " и към този момент няма извънредно решение за регистрацията на обединението. До на следващия ден би трябвало излязат с решение. Има първа пристигнала партида на машини за гласоподаване, като е сложена защита на централния склад в София.
 Българска социалистическа партия взема решение за коалиция след изборите и с допитване до членовете си
Българска социалистическа партия взема решение за коалиция след изборите и с допитване до членовете си

Напрежението с подреждането на листите стихва

13 са подадените тъжби в ЦИК. Съгласно хронограмата до 12 февруари кметът на общината образува със своя заповед изборните секции на територията на общината и удостоверява тяхната номерация. До 14 февруари ЦИК би трябвало да получат информация с броя на секциите над 300 гласоподаватели, а също по този начин и с планиран брой мобилни и преносими секции.

Предстои ЦИК да одобри кардиналните решения за осъществяване на предизборната акция в методическите инструкции ще бъдат разказани всички вероятни проблеми.

Припомняме, по-рано през днешния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР