Освен динамичен таван цените на газа трябва да имат и

...
Освен динамичен таван цените на газа трябва да имат и
Коментари Харесай

ЕС: Освен таван цените на газа трябва да имат и долен праг

Освен динамичен таван цените на газа би трябвало да имат и низък предел, с цел да не падат под такова равнище, че търговците да изгубят интерес да продават газ в Европа.

Това съобщи за Клуб Z Йозеф Сикела – министър на промишлеността и търговията на Чехия, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз. Вчера той управлява изключителния Съвет „ Енергетика “ в Брюксел.

Министрите на енергетиката от страните членки водиха разгорещени полемики, само че по този начин и не се схванаха за тавана. 

„ Нашата роля като председателство е най-много да насочваме полемиките по този начин, че да реализираме резултат, при който преобладаващата част в един идеален свят, т.е. всички страни, биха се съгласили. Едно е защо упорстват страните, друго е върху какво може да се договаря и кое е реалистично “, разяснява Сикела.

По думите му не е бил обсъждан закрепен ценови таван.

Българският министърът на енергетиката Росен Христов съобщи през вчерашния ден, че съгласно него добър вид за таван би бил 250 лв. за мегаватчас, а оптималният – под 200. Европейската комисия предложи във вторник той да бъде  275 евро.

Министрите не са дискутирали думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, че Русия няма да продава газ и нефт на страните, които постановат ценови таван.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР