Освен да се търсят помежду си, институциите трябва и да

...
Освен да се търсят помежду си, институциите трябва и да
Коментари Харесай

Без резултат битката срещу телекомите

Освен да се търсят между тях, институциите би трябвало и да се вслушват една в друга. Пример за такава нужда са развилите се към повишението на цените на телекомите събития.

От онлайн платформата „ Ние, потребителите “ първи обосноваха неравноправността на клаузата, която разрешава индексирането на цените един път годишно, тезата бе възприета и от омбудсмана проф. Диана Ковачева, която изпрати публични писма до КЗП, КРС и КЗП, само че решение към момента не е известно да има.

В началото на годината, когато първият мобилен оператор осведоми, че ще индексира цените на абонаментните си проекти, поставихме тезата, че това е допустимо поради позволени неравноправни клаузи в общите условия и на трите телекома, и предупредихме, че се чака и останалите да го създадат.

След като два месеца обяснявахме в медиите, че в тази обстановка потребителите са оставени без опция да се откажат без неустойки от договорите и че даже да го създадат, няма при кого да отидат, казусът стигна до омбудсмана и до икономическата комисия към Народното събрание.

От ръководителя на КЗП бе изтънчено публично мнение, само че въпросът продължава да виси и досега. Това разяснява създателката на платформана Ние, потребителите Габриела Руменова.

Потребителите към момента чакат да научат резултатите от оповестения за почнал през есента на предходната година обзор на общите условия на телекомуникационните сдружения и кои клаузи са избрани от КЗП за неравноправни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР