Освен Червено море и още една точка в региона с

...
Освен Червено море и още една точка в региона с
Коментари Харесай

Пакистан нанесе удари на територията на Иран

Освен Червено море и още една точка в района с ескалиращо напрежение. Пакистан нанесе удари на територията на Иран. Съобщава се и за 7 жертви - три дами и 4 деца. Напрежението сред Техеран и Исламабад се увеличи, откакто по-рано Иран нападна обекти в Пакистан на радикална сунитска формация.

Иранската държавна организация ИРНА заяви, че са оттекнали няколко гърмежа в югоизточната част на страната, покрай град Сараван.
Прочетете още
Пакистанското външно министерство заяви, че е направило удари против военни цели в Иран в отговор на офанзивите на своя територия.

Поразени са терористични цели в провинция Систан и Балучестан на границата сред Иран и Пакистан, съобащват от Исламабад. От външното министерство акцентират, че нападенията са свързани напълно със сигурността и националните ползи и Пакистан почита суверенитета и териториалната целокупност на Иран.

Преди дни Иран нападна позиции на терористична формация на пакистанска територия.

Техеран и Исламабад постоянно си разменят обвинявания, че и двете страни позволяват в граничните региони да оперират терористични групировки.

Размяната на удари сред двете страни е следващото напрежение в региона на Близкия изток от началото на войната сред Израел и Хамас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР