Освен че се правят повече тестове и свободата, която дадохме

...
Освен че се правят повече тестове и свободата, която дадохме
Коментари Харесай

Проф. Костов: Епидемията е бълбукащ извор, който може да стане гейзер

”Освен че се вършат повече проби и свободата, която дадохме на хората, също има присъединяване в това повишаване на броя на инфектираните с Covid-19 ”. Това разяснява пред БНР проф. Коста Костов, пулмолог и координатор на Медицинския експертен съвет към държавното управление, основан поради обстановката с ковид. Той съпостави епидемията с бълбукащ извор, който би могъл да се трансформира в гейзер, в случай че не сме наясно с заплахите, които ни дебнат.

" Притеснен съм, че има непропорционалност на освобождение на ограниченията и компромисът, който се направи със стадионите - да се пуснат 12 000 души на мача за купата на България, считам че е прекомерно и даже компрометира декларираните 3 Д от проф. Тодор Кантарджиев (дисциплина, стерилизация и отдалеченост - бел.ред.) ", съобщи проф. Костов и изрази изрично противоречие с това. Той напомни, че мачът в Бергамо е бил огнище за епидемията в Италия.

Професорът изрече неразбиране за какво би трябвало да се вършат взаимни отстъпки с футболните ентусиасти, които непрестанно основават и други проблеми в обществото:

" Това е двуличие! Всички сме наясно какво ще се случи на стадиона. Те ще се прегръщат, ще викат, ще скачат, ще безчинстват отново, ще хвърлят бомби. Това са извънредно рискови контакти ".

Според него това е провокация към напъните на всички лекари, които се борят с ковид.

Проф. Коста Костов беше безапелационен, че единствените потвърдени ограничения са дистанцията сред хората и дезинфекцията.

" За да има стаден имунитет на 7 милиарда души население на света, 5 милиарда от популацията би трябвало да е инфектирано от вируса - 67% е границата за така наречен стаден имунитет, а до момента не повече от 1 до 5% е инфектирано ", изясни проф. Костов.

По думите на професора няма нито едно потвърдено надеждно лекарство: " Науката се съобщи! Това в никакъв случай до момента не се е случвало - с най-малко данни да вадиш най-много информация ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР