Освен че романтичният жанр в киното е доста подценен и

...
Освен че романтичният жанр в киното е доста подценен и
Коментари Харесай

5 филма за пораснали момичета разсейват в жегата

Освен че сантименталният род в киното е много недооценен и минава за лековат и слабоумен, в последните години той някак страда и от липса на положителни хрумвания. Захаросаният свят на романтиката може да предложи превъзходни заглавия още от края на предишния век чак до филми излезли оня ден. Ние предлагаме няколко, които заслужават внимание и даже може да ви харесат.



Клубът на феновете на книги и къс от картофени обелки от остров Гърнзи

Базиран на романа на Мери Анн Шафър и Анн Бароуз този филм на Netflix е извънредно прелестно начало. Действието се развива директно след Втората международна война, а историята споделя за млада писателка, която открива дребен английски остров и неговите поданици, които с цел да се спасят от немските нашественици си основават клуб по четене и ястие на къс от картофени обелки. Не звучи като най-впечатляващия сюжет, само че истината е, че е. Романът е структуриран напълно в писма, а филмът уравновесено докарва съвсем същия звук и е запазил приятната романтика, която историята носи.



Отвътре на открито

Далеч сме от убеждението, че анимациите са направени единствено за деца и един възрастен човек не може да им се любува от сърце и по-късно даже да припява песните. „ Отвътре на открито ” е наш вид. Действието на лентата се развива в съзнанието на 11-годишната Райли, а историята се концентрира върху прекарванията на нейните страсти Радост, Страх, Ярост, Отвращение и Тъга. Те живеят спокойно и умерено в нейното схващане - Щабквартирата. Тяхната съществена задача е да управляват по най-хубавия метод държанието на Райли и връзките й с останалите хора. Всичко се трансформира когато Райли и фамилията й се реалокират да живеят от провинцията в центъра на Сан Франциско. Пречупен през страстите филмът е един превъзходен роман за порасването на едно момиче.



Вечната Аделайн

Филм за всички по-романтично настроени души. Аделайн е родена при започване на XX век и не остарява. След чудноват случай, тя просто застива в края на своите 20 и остава по този начин година след година, съвсем век до наши дни. Историята доста припомня на някои положителни филми, които може и към този момент да сте гледали, само че това рядко пречи. Блейк Лайвли е в ролята на красивата Аделайн, а Мишел Хюсман от Haunting of a Hill House, е в ролята на мъжът, който ще я накара да премисли безконечния живот.



Джуно

Една от най-ексцентричните сценаристки в Холивуд – Диабло Коди, написа първия си пълнометражен сюжет, който й носи първия „ Оскар “. Историята е на Джуно – тийнейджърка, която забременява без да желае от момчето, в което е влюбена, откакто вършат секс единствено един път. Вместо да се засрами и да направи аборт Джуно взема решение да даде детето за осиновяване на определена от нея двойка. Коди базира сюжета си на действителна преживелица от своята младост, а филмът е изпълнен с подигравка, жлъч, същински човешки връзки, малко полуда и един прелестен саундтрак.



Усмивката на Мона Лиза

„ Усмивката на Мона Лиза “ е един от филмите, които доста хора, в това число и дами, биха пропуснали с лека ръка, тъй като им звучи като блудкава женска история. Но е обезпечено, че той не е подобен. В него има изкуство, бъзици с порядките на обществото в средата на предишния век и Джулия Робъртс. Тя е свободомислеща американка, която отива да преподава изкуство в девически лицей, като по този метод съумява да вкара забавление, възторг и страст в монотонното всекидневие на девойките. Младите Кирстен Дънст, Джинифър Гудуин, Джулия Стайлс и Маги Джиленхол й вършат компания, както и красивият секси грозник Доминик Уест.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР