Освен че притежава половината от най-голямата компания за енергийни напитки

...
Освен че притежава половината от най-голямата компания за енергийни напитки
Коментари Харесай

Марк Матешиц - наследникът на империята Red Bull или най-богатият милениал в Европа

Освен че има половината от най-голямата компания за енергийни питиета в света и два спортни тима от Формула 1, Марк Матешиц към този момент е притежател на нова купа: най-богатият милениал в Европа.

30-годишният австриец наследи 49% дял в Red Bull GmbH откакто предприемачът Дитрих Матешиц умря и остави това завещание на сина си. Към момента младият Матешиц има благосъстояние от 15,7 милиарда $ , съгласно Bloomberg Billionaires Index.

За Red Bull евентуално ще настъпи нова епоха . През последните четири десетилетия Дитрих Матешиц употребява известността на марката на компанията, с цел да построи империя.

Матешиц младши в този момент възнамерява да се концентрира върху ролята си на акционер, вместо да оказва помощ за ръководството на ежедневните интервенции на компанията като татко си. Това е оповестил той в писмо до чиновниците, написа Bloomberg.

Междувременно трима мениджъри, които са работили в Red Bull по време на живота на Дитрих Матешиц, подадоха оставки. Те ще продължат да работят като консултанти на колоса за енергийни питиета, който има и немския футболен клуб Лайпциг. Двама от тях ще работят непосредствено с Матешиц младши като мениджъри в неговата холдингова компания.

Дитрих Матешиц и тайландския бизнесмен Чалео Йовидя основават Red Bull през 1984 година, откакто Матешиц открива, че кофеиновите питиета облекчават разликата в часовия пояс, по време на пътешестване до Азия. Семейство Йовидя управлява останалата част от бизнеса и е измежду най-богатите фамилии в Азия.

След като се замогва Дитрих Матешиц придобива остров Фиджи, както и разнообразни крепости и вили в родната си страна, която не постанова налози върху наследството. Миналата година той купи парцел в лондонския квартал Найтсбридж за 32 милиона паунда, който в този момент е домът на стилната марка на Red Bull AlphaTauri.
 Дитрих Матешиц - създателят на Red Bull, който умря като най-богатия австриец
Дитрих Матешиц - създателят на Red Bull, който умря като най-богатия австриец

Милиардерът си отиде на 78 години

Марк Матешиц е само дете, учи бизнес в Университета за приложни науки в Залцбург. От дете е осведомен с активността на татко си, придружавайки го на надпревари на Формула 1.

Марк е акционер дружно с него в бизнес, с вложения в австрийски парцели. През 2018 година той започва бизнес с питиета, който прави бира и лимонада, с вода от един от най-старите извори в Австрия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР