Освен, че лекарите съветват да се намали употребата на млечни

...
Освен, че лекарите съветват да се намали употребата на млечни
Коментари Харесай

Изследователи От Университета Харвард: Млечните Продукти Са Пагубни За Нашия Организъм!

Освен, че лекарите поучават да се понижи използването на млечни артикули, те обръщат изключително внимание на кашкавала и по-точно отхвърли от него. Причината за това е, че изобилието от наситени мазнини в него предизвика появяването на сърдечно-съдови болести, води и до задръстване на артериите и покачва равнищата на холестерола.

Кашкавалът съдържа и огромно количество сол, което се отразява отрицателно на положението на съдовите тъкани и усилва риска от развиване на хипертония. Кашкавалът, съгласно харвардските медици, е нежелателен артикул, с изключение на поради изброеното до тук, а и тъй като е удобна среда за развиването на E. coli.

Трябва да се употребяват не повече от четири порции кашкавал на седмица и заради високото наличие на протеини, което може да наруши действието на бъбреците, написа Факти.бг.

По-рано стана известно, пък че млечен или сметанов сладолед може да се яде не повече от два или три пъти седмично без щета за здравето. Преяждането с него заплашва с неспокойствие на стомаха или гастрит.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР