Освен че е един от най-успешните бизнес проекти в историята

...
Освен че е един от най-успешните бизнес проекти в историята
Коментари Харесай

Мислите си, че любовният ви живот е тайна? Не подозирате колко знае Facebook за него

Освен че е един от най-успешните бизнес планове в историята на човечеството, Фейсбук е революционен в съвсем всяко едно отношение. Значението му като обществена мрежа е голямо, а информацията, която минава през него (и през Messenger) всяка секунда, е безусловно главозамайваща.
Благодарение на разработваните от големи екипи от учени логаритми, Фейсбук може да обработва тази информация все по- и по-ефективно. Това пък е от голяма изгода за рекламодателите, както и за всевъзможни политически или обществени акции, които могат да таргетират извънредно дейно посланията и рекламите си.

Важна част от обработваните данни са тези за любовния живот на потребителите. На процедура Фейсбук знае за него доста повече, в сравнение с допускате, написа vesti.bg.

Дори в профила си да не сте отбелязали дали сте във връзка, дали сте сгодени или женени, това не значи, че Фейсбук не може да го разбере.

Сравнявайки профилите на хора, които към този момент са упоменали, че имат връзка, с голям брой други, екипите на Фейсбук откриват значими прилики. Когато Фейсбук допусна, че двама души са доста близки и/или любовници, стартира да демонстрира повече от интензивността на всеки от тях в Newsfeed на другия, слага ги на водеща позиция в Chat Bar, предлага на всеки да провежда празненство за рождения ден на другия, предлага да разгласяват споделени мемоари на стените си.

Също по този начин, учените на Фейсбук са забелязали, че към 100 дни преди потребителите да натиснат “In a Realtionship”, те стартират по-често да употребяват думи като „ любов” и „ радост” в персоналните си известия, както и в постове на стените на своите обичани. Когато пък поставят нещо на своята стена, то най-често е положително.

Фейсбук знае и по кое време ще се запознаете с най-вече нови хора. Това се случва през август, когато хората най-често се възползват от лятната си почивка. Тогава се записва и максимален брой запознанства сред хора от разнообразни страни.

Фейсбук може да планува какъв брой дълга ще бъде връзката ви. Според събраните данни, младите двойки, разгласили статус “In a Realtionship” и останали в него най-малко 3 месеца, най-вероятно ще останат дружно в продължение на най-малко 4 години.

Фейсбук знае и това-онова за раздялата. Най-често връзките завършват при започване на пролетта и седмица преди коледните празници. Другият универсално рисков миг са понеделниците – ясно за какво. И още нещо – седмица преди края на връзката, единият от потребителите стартира да комуникира по-активно с приятелите и фамилията си, като в самия ден на раздялата тази връзка нараства с внушителните 225%. Обяснението е просто – пората търсят съвет и поддръжка от най-близките си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР