Освен че 2020 беше година на разруха и голяма доза

...
Освен че 2020 беше година на разруха и голяма доза
Коментари Харесай

Пет от най-добрите изобретения през годината

Освен че 2020 беше година на съсипия и огромна доза негативизъм, по време на пандемията се родиха и някои забавни изобретения. Списание Time разгласи листата си с най-хубавите 200 изобретения за 2020 година

Ето най-хубавите от тях в пет категории:

в категория Красота

Пресата за коса на Джеймс Дайсън Dyson Corrale е оценена от Time като най-хубавото откритие за хубост на годината. Corrale коства 499,99 $ на Dyson.com. Пресата има плочи, които се движат с косата, до момента в който тя се изправя, оформяйки я по-бързо и с по-малко топлота. Сензорна система контролира температурата на плочите до 100 пъти в секунда, тъй че в никакъв случай няма непотребна топлота, до момента в който оформяте косата си.

в категория Финанси

Remitly има за цел на улесни живота на 44-те милиона мигранти в Съединени американски щати и техните фамилии, като дава най-надеждните налични финансови услуги. От 2011 година основаната в Сиатъл стартъп компания е помогнала на милиони мигранти надеждно да изпращат милиарди долари до фамилиите си. Общо компанията има 3,7 милиона клиенти.

За някои мигранти в Съединени американски щати, както и за новопристигнали, откриването на банкова сметка е мъчно поради липса на обществени осигуровки, таксите. Според Time приложението Passbook разрешава на клиентите да отворят банкова сметка, употребявайки разнообразни варианти за идентификация, в това число имиграционен документ за идентичност или паспорт. При отварянето на сметката не се включват такси и се предлага с дебитна карта Visa за превод на пари на фамилии в чужбина.

в категория Продуктивност

Таблетът ReMarkable 2, който беше разпродаден тази година, се смята за " единственият таблет, който е като хартия ". Супер тънкият таблет с дизайн от Магнус Ванберг е с дебелина 4,7 милиметра, което е с 30 % по-тънък от дебелината на елементарните таблети. Той коства 399 щатски $.

Животът на батерията е две седмици с всяко зареждане. Ако към момента употребявате химикал и хартия, reMarkable 2 е тъкмо вас. Той носи чувство за писане на хартия и трансформира почерка в дигитален текст.

Има и алтернатива за различаване на почерк, която може да проучва вашите писмени бележки и да ги оформи втекст.

в категория Социални богатства

Американките Кейтлин Долкарт и Мария Рабинович са работили в здравната система в Найроби, Кения, в продължение на доста години и недоумяват по какъв начин може да съществуват 50 разнообразни номера за незабавни служби.Така те основават Flare, приложение, което има за цел да свърже хората с най-близките незабавни екипи. Най-близката кола за спешна помощ се изпраща до незабавната помощ във допустимо най-кратък период. За към 24 $ годишно клиентите имат денонощен достъп до над 500 коли за спешна помощ, което разрешава бърза реакция.

Долкарт и Рабинович възнамеряват да разширят Flare в други страни. " Независимо къде се намирате или кой сте, незабавната помощ би трябвало да бъде единствено на минути ", сподели Рабинович.



Heliogen е компания фокусирана върху чистата сила и премахването на нуждата от изкопаеми горива. Патентованата технология на Heliogen е в положение да трансформира слънчевата светлина в горива като водород.

Основател и основен изпълнителен шеф на Heliogen е милиардерът Бил Грос.Той получи 39 милиона $ от държавното управление на Съединени американски щати през 2020 година и е подсилен финансово и от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и съоснователя на AOL Стив Кейс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР