Освен частните училища, в общинските и в държавни училища никой

...
Освен частните училища, в общинските и в държавни училища никой
Коментари Харесай

Докато Денков не види тестове в склада, не казва дати за учениците

Освен частните учебни заведения, в общинските и в държавни учебни заведения никой няма право да събира пари за проби . Борбата е да осигурим проби за всички възпитаници.

Това съобщи служебният учебен министър акад. Николай Денков пред Българска национална телевизия във връзка тестването на учениците за ковид. Въпреки това министърът отхвърли да каже дати за едно вероятно връщане на по-големите възпитаници в клас . " Кога ще дойдат тестванията - не знам ", изясни още веднъж Денков и бе безапелационен, че до момента в който не види тестванията в склада, не може да каже дати .
 Денков обезпокоен: Пари има, само че проби за учениците няма
Денков обезпокоен: Пари има, само че проби за учениците няма

Няма компании, които да могат да доставят нужните количества за толкоз къси периоди

МОН не взе участие в търговете, нямат представител в експертните групи за тестванията. Министерство на здравеопазването са провели 4 търга за 4.2 милиона теста, а МОН получили малко над 1 млн. теста . Има още 100 000 теста в склада, които се чудят дали да популяризират тестванията за децата или да се изчака още няколко дни да се вдигне равнището за децата от 5-6 клас. Ние всеки ден следим това, което имаме в склада и по какъв начин да го използваме за децата .

Може с една или две седмици до 30 юни да бъде удължена образователната година, с цел да се навакса избран материал. Той желае идната образователна година да стартира по-рано, да вземем за пример от първия понеделник на месец септември, с цел да се навакса пропуснатия материал и да се направи преговор .
 За още една седмица има проби за дребните възпитаници
За още една седмица има проби за дребните възпитаници

аст от учениците от V до XII клас в 102 общини към този момент се върнаха на учебно заведение

Границите за връщането на учениците в клас са свързани с метода, по който е структурирано образованието - 1 до 4 клас са с един преподавател, а от 5 до 12 клас е друга организацията и потоците се смесват повече, надлежно и контактите, изясни Денков.

В София е по-тежко ситуацията, тъй като е по-висока заболеваемостта . Все още сме надалеч от границата на заболеваемост 250 на 100 000 души, с цел да могат да се върнат всички възпитаници в клас. " Моята битка беше да се вкарат тестванията в учебните заведения, спомнете си каква битка беше. Аз съм индивидът, който не по-малко от родителите, желае децата да са в учебно заведение . Има справедливи условия какъв брой е заболеваемостта и какъв брой са тестванията в склада ", разяснява Денков.

За решението, че деца над 5-годишна възраст могат да бъдат имунизирани с имунизацията на " Пфайзер ", Денков запита още веднъж ли ще се убеждаваме, че имунизирането е чипиране . Не е ли по-важно децата да бъдат здрави и да са в безвредна среда? Ние не се оправяме с епидемията, тъй като не одобряваме медицинските рекомендации, възприети в целия свят , уточни Денков. Къде са протестиращите в този момент да обяснят за какво сме с такава висока заболеваемост, недоумява просветителният министър.

Това, което вижда Денков от данните е, че вирусът се популяризира по-бързо в учебните заведения, в сравнение с приблизително за страната . Делта разновидността е по-заразен за децата и в учебните заведения децата почнали да се заразяват повече, в сравнение с на открито. Здравните управляващи вярно решили да се вземат незабавни ограничения.

Николай Денков изясни и че уговорката, който е поел към " Продължаваме промяната " е да ги подкрепи с програмата и полемиките за сформиране на кабинет. Не са водени диалози с него да остане и като постоянен министър в идващото държавно управление, само че в случай че му предложат, ще го обмисли.

Денков е окуражен от полемиката за сформиране на държавно управление. Всички имали концепция какво да се промени, въпросът е по какъв начин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР