Освен бежанския поток от украински граждани към страната ни и

...
Освен бежанския поток от украински граждани към страната ни и
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Опитите на Путин да спаси икономиката си са безуспешни

Освен бежанския поток от украински жители към страната ни и други европейски страни, подобен ще има и от съветски жители, несъгласни с режима на Путин. Това сподели в ефира на „ Здравей, България” на Нова телевизия дипломатът Милен Керемедчиев. По думите му това е късмет за България да вдигне потенциала на работните фрагменти.

„ Има към този момент няколко чартърни полета от Турция, с които идват съветски жители и техните фамилии у нас. Усеща се изцяло изнасяне от Русия. Големи компании също местят бизнесите си. България има огромен късмет да вдигне потенциала на експертите, които работят в западните компании”, изясни той.

Опитите на Путин да избави съветската стопанска система все още са безуспешни, счита Керемедчиев.
„ Това, че подреди на държавни и частни компании да изплащат възнагражденията на чиновниците си в рубли няма по какъв начин да се случи. Вдигането на заплатите и пенсиите, на фона на сериозното повишаване на цените в магазините, също няма да помогне против всеобщото обедняване на хората. Руската стопанска система влиза в сивия бранш по образеца на Севернокорейската. Въпреки наложените наказания, търговията ще се реализира през контрабандни канали”, сподели още той.

Дипломатът изясни, че е доста евентуално Русия да не може да обслужва външния си дълг.

„ Това ще сътвори голяма инфлация. Колкото повече Путин навлиза в украинска територия, колкото повече средства ще са му необходими”, добави Керемедчиев.
Във връзка с следствието на съветски олигарси Милен Керемедчиев изясни, че става въпрос по-скоро за пиар акция.
„ Целта е да се видят доближените до Путин. Ако не може да се потвърди корупция за тези имена, ще последват тежки правосъдни процедури”, разяснява още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР