Освен българското председателство на Съвета на ЕС още в първите

...
Освен българското председателство на Съвета на ЕС още в първите
Коментари Харесай

Януари идва със серия от протести срещу правителството

Освен българското председателство на Съвета на Европейски Съюз още в първите дни на януар се задава вълна от митинги против държавното управление. 

Най-масов от всички митинги се чака да бъде плануваният за 4 януари в отбрана на естествен парк Пирин. Поводът е решението на Министерския съвет от 28 декември, с който се дава зелена светлина за строителството на втори кабинков въжен превоз в Банско. Опасенията на жители и природозащитни организации са, че по този начин се разрешава строителството на нови хотели и къщи в рамките на естествения парк. 

В последните дни на годината се организираха два такива митинга в София. На 4 януари следващото шествие ще стартира от 18.30 часа при паметника на Алеко Константинов на бул. " Витоша ". Исканията, които ще слагат протестиращите, са анулация на решението на Министерски съвет от 28.12.2017г. за смяна проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин “ от 2004 година и  оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов (за изцяло творчество, систематични неистини на обществото и имитацията на публично разискване на промените в ПУ на Национален парк Пирин).

Протест за оставка на кабинета Борисов 3 е плануван всекидневно от 17 до 31 януари. На 17 януари в Народното събрание ще се гласоподава вотът на съмнение, който внесоха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по тематиката " Корупция ". Протестът ще се организира от 10.00 часа пред постройката на Народното събрание. 

От януари се чака да възобновят митингите си и сужителите в Министерство на вътрешните работи. Синдикатите и управлението на министерството не съумяха да реализират договореност във връзка с по-високите заплати на служителите на реда. Синдикалисти заплашиха с ежедневни митинги от първия ден на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. За момента към момента не е ясно каква ще бъде формата им на митинг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР