Освен Българската банка за развитие (ББР), която е в епицентъра

...
Освен Българската банка за развитие (ББР), която е в епицентъра
Коментари Харесай

Министърът на икономиката проверява ДКК, Индустриални зони и Агенцията за застраховане

Освен Българската банка за развиване (ББР), която е в епицентъра на инспекциите с раздадени 1.7 милиарда лв. на 20 компании, министърът на стопанската система е разпоредил одити още на Държавната консолидационна компания(ДКК), " Индустриални зони " и Българската организация за експортно обезпечаване.Това заяви Кирил Петков в сряда в предаването „ Лице в лице “ на бТВ.

За задачата е назначена специфична комисия, която ще ревизира тези сдружения и организацията.

„ Аз нищо не знам за ДКК, няма уеб страница, желая да видя какво се случва под този холдинг. Чувам, още не съм взел обстоятелства, там са " Монтажи ", бяха дадени 500 милиона за язовирите. Там е този държавен комплекс за 90 хиляди кв. м, който в средата на рецесията се е решило, че ще се строи, с цел да се реалокират министерства. Ще вкарам много светлина там. Имаме един чадъров холдинг. под който не знаем какво се случва. “Така министърът на стопанската система стимулира решението си за инспекцията на едно от най-тайните сдружения в страната, чиито началници в никакъв случай не са се появявали обществено и малко на брой знаят по какъв начин наподобяват.

Създаването на държавния мастодонт ДКК стартира по времето на второто държавно управление на Бойко Борисов, когато стопански министър беше тогавашният водач на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски и продължи и в третия кабинет на ГЕРБ при министър Емил Караниколов от квотата на „ Атака “.

Под шапката на сдружението влязоха 17 държавни компании. Консолидационна компания ръководи голям финансов запас. Собственият капитал на сдружението е към 1.2 милиарда лева, а на ръководените активи - към 1.5 милиарда лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР