Освен ако не сте солов предприемач, ще трябва да се

...
Освен ако не сте солов предприемач, ще трябва да се
Коментари Харесай

Три знака, че не можете да имате доверие на ваш колега

Освен в случай че не сте солов бизнесмен, ще би трябвало да се научите да разчитате на вашите сътрудници, в случай че желаете да постигнете триумф. За задачата е нужна добра защита връзка и непрестанен контакт. Вашата лична известност и напредъка, които ще реализира вашата организация, зависят доста от това какво другите споделят за вас.

Как обаче да разберете на кои хора можете да имате доверие и на кои – не?

Наблюдавайте какъв брой съзнателни са те

Когато пробвате да осъществите някакъв план, имате потребност от хора, които си правят работата добре и поемат отговорност за своите дейности и решения. Иначе казано, трябват ви съзнателни хора.

Има няколко неща, по които може да разберете дали пред вас стои съзнателен човек. На първо място, този човек най-вероятно ще има репутацията на някои, които извършва подробно отговорностите си. Това значи, че постоянно е добре да изслушвате тези хора, които непрекъснато биват посочвани от другите като съществени и които са познати с триумфите си по други планове.

На второ място, съзнателните хора могат да бъдат разпознати по равнището на грижа, която проличава от продуктите и услугите, за които те дават отговор. Ако един чиновник непрестанно бърка имената на своите сътрудници и клиенти, то той несъмнено не отделя доста внимание на значимите детайлности. Тези дребни неточности са знак, че би трябвало да следите по-внимателно работата на този човек.

На последно място, съзнателните хора нормално могат да ръководят дейно своето. Служителите, които споделят „ да “ на всяко предложение няма да могат да изпълнят всичките си отговорности. По-добре е в екипа ви да има хора, които знаят по какъв начин да прриоритизират дилемите си, тъй като когато ги помолите за помощ, ще знаете, че можете да разчитате на тях.

Обърнете внимание на метода, по който си взаимодействат с останалите

Друг основен детайл на доверие е приемането на самопризнание за положения труд и добре свършената работа. Понякога напъните, положени от даден чиновник са повече от явни, само че доста постоянно (особено при започване на кариерата) работата на човек се преглежда просто като част от групови старания, които се показват от ръководителя на екипа или различен по-висшестоящ управител.

За това е значимо да се вслушвате в метода, по който хората, виновни за работата на екипа, приказват за своите сътрудници. Споменават ли непрекъснато други хора, които са изиграли обилни функции в реализирането на даден план? Когато те приказват рутинно по този метод за сътрудниците си, може да сте сигурни, че те ще отдават заслуженото на всички, които са съдействали с нещо за общ триумф.

Също толкоз значимо е да обърнете внимание на метода, по който хората приказват за неуспехите си. За водачите е значимо да пазят екипите си, поемайки отговорност за неуспехите и провалилите се планове. Това значи, че би трябвало да бъдете изключително деликатни с водачите, които рутинно упрекват другите за неуспехите, настъпили под тяхно управление.

Слушайте какво споделят за другите

Първоначално може да ви се коства занимателно да имате сътрудник, които клюкарства и непрекъснато се оплаква, само че в последна сметка би трябвало отбягвате този вид чиновници.

Те основават отрицателна среда със своите язвителни мнения за другите. Ако те се оплакват от другите пред вас, най-вероятно се оплакват и от вас пред тях. Най-добре е да не ангажирате прекалено много от вниманието си с човек, които в последна сметка печели внимание с отрицателните си мнения и очернянето на непознатата известност.

..................

Арт Маркман , когнитивен психолог и създател на книгата „ Умното мислене “, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР