Освен, ако г-н Борисов ако няма намерение да управлява с

...
Освен, ако г-н Борисов ако няма намерение да управлява с
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако Борисов иска да сменя министри, ще трябва да управлява с „Възраждане“ и БСП

„ Освен, в случай че господин Борисов в случай че няма желание да ръководи с Възраждане и Българска социалистическа партия, не виждам по какъв начин може да направи това независимо “.

Това съобщи пред „ БНР “ финансовият министър Асен Василев във връзка идната напролет ротация в кабинета и възможната промяна на министри на ПП-ДБ с такива на ГЕРБ.

Той подсети, че ангажимента сред двете ръководещи политически сили в държавното управление е била само за замяна на местата на акад. Николай Денков и Мария Габриел надлежно като министър председател и вице-премиер. 

„ Към момента ние считаме да спазим ангажимента и няма да позволим промяната на наши министри “.

Асен Василев упрекна ГЕРБ в предизборно говорене преди локалния избор, заради което те употребявали тематиката с тегленето на дълг, с цел да плашат хората. Той увери, че проблеми в тази тенденция не се чакат и напомни по какъв начин предходната година народът още веднъж е бил плашен с идващата студена и гладна зима , а в последна сметка тези мрачни прогнози не са се сбъднали,  а страната ни е била с най-голям растеж на заплатите в целия Европейски Съюз. 

Финансовият министър разяснява и Бюджет 202 4, като подсети, че закона ясно е казано, че разискването за него би трябвало да се случи, откакто се одобряват данъчните закони през октомври. Тази година срокът е бил преместен, защото Народното събрание е във почивка преди изборите. По думите му бюджетът за идната година ще бъде съгласуван с държавната стратегия , като се чака Брутният вътрешен продукт да б ъде над 200 милиарда лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР