Островната държава Фиджи днес отвори границите си за чуждестранни туристи

...
Островната държава Фиджи днес отвори границите си за чуждестранни туристи
Коментари Харесай

Фиджи се отваря за чуждестранни туристи за първи път от близо две години

Островната страна Фиджи през днешния ден отвори границите си за задгранични туристи за първи път от близо две години, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28766
Фиджи спря да приема посетители от чужбина през март 2020 година с вяра до ограничи разпространяването на ковид и да избегне претоварване на дребното лечебни заведения.

Сега към 90 % от пълнолетното население на архипелага е изцяло имунизирано и страната отваря границите си за туристи от стеснен брой страни, обнадеждавайки туроператорите. Това са Нова Зеландия, Съединени американски щати, само че и страни, в които към този момент има открити случаи на разновидността Омикрон - Австралия, Япония, Франция, Канада и Англия.

Пристигащите от чужбина, изцяло имунизирани и тествани за коронавирус преди отпътуването, ще би трябвало да останат три нощи в утвърден от управляващите курорт и да си създадат бърз тест. Те могат да се движат в избрани зони, в това число питейните заведения и заведенията за хранене на хотелите, както и да се включат в някои еднодневни екскурзии и действия.

Макар и с ограничавания, възобновеният туристически поток дава очаквания за стимулиране на стопанската система на страната с население от 1 милион души.

Туризмът е източник на 40 % от стопанската система на Фиджи и съгласно оценки при затварянето на границите 10 % от популацията са останали без работа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28766  Заради смъртен случай: В Словения се отхвърлиха от имунизацията на Заради смъртен случай: В Словения се отхвърлиха от имунизацията на " Янсен "  Вирусолог: Доста нови ваксини идват Вирусолог: Доста нови ваксини идват  До края на януари всеки пълновръстен британец ще има достъп до бустер ваксина До края на януари всеки пълновръстен британец ще има достъп до бустер ваксина
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР