Островчето Улва с неговите девствени плажове бе изкупено от пет

...
Островчето Улва с неговите девствени плажове бе изкупено от пет
Коментари Харесай

Шотландци спасиха острова си от руски олигарси

Островчето Улва с неговите девствени плажове бе изкупено от пет от шестимата си поданици, обединили се в асоциация, поради опасения то да не попадне в ръцете на съветски олигарси или близкоизточни богаташи. Официално те ще станат притежатели на парчето земя на 21 юни.
Улва бе оповестено за продажба през юли 2017 година от шестия гражданин на дребния остров – член на аристократична фамилия, на която той е принадлежал от епохи. Първоначално оповестената продажба цена възлизала на 4,25 милиона английски лири. Окончателната цена била избрана посредством без значение оценяване, поръчано от шотландското държавно управление. Жителите съумели да съберат сумата с помощта на дотация от шотландското държавно управление и помощта на 500 спонсори, някои от които даже не били стъпвали в Шотландия, предава БГНЕС.
В най-хубавите си времена Улва е имала над 800 поданици. По-голямата част се изселили в Австралия. Най-известното чадо на Улва е бил последният колониален шеф на австралийския щат Нови Южен Уелс.
Придобиването на островчето от локалните поданици става допустимо с помощта на прокарана през 2016 година поземлена промяна от шотландското националистическо държавно управление, която разрешава да се спре продажбата на частна благосъстоятелност и да се даде преимущество при закупуването на локалните общности. В региона съвсем половината от земите принадлежат на 500 души огромна част от които аристократи, които имат имат обширни владения и крепости, които не населяват.
Снимка: списък
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР