Островче, разположено в северната част на японския архипелаг, изглежда е

...
Островче, разположено в северната част на японския архипелаг, изглежда е
Коментари Харесай

Япония разследва изчезването на малък остров

Островче, ситуирано в северната част на японския архипелаг, наподобява е изчезнало, съобщи Франс прес. Японските управляващи правят следствие, с цел да се откри дали не е било залято от океана.
 
Островчето Есамбе Ханакита Коджима било публично записано едвам през 1987 година от японската брегова защита, която даже не съумяла да откри каква е площта му.
 
До наскоро то се издигаше на височина 1,4 м над морското ниво и можеше да бъде следено от най-северната точка на северния японски остров Хокайдо. Сега обаче островчето като че ли е изчезнало.
 
Подобно изгубване би могло да има нищожно въздействие върху териториалните води на Япония, означиха от бреговата защита на страната.
 
Япония влага в отбраната на дребните си острови, в частност на островната група Окиноторишима. През 2015 година дълго 300 м парче суша излезе над морската повърхнина, присъединявайки се към бреговата линия на остров Хокайдо. През 2013 година вулканичен остров се появи на към 1000 км южно от Токио, като погълна различен остров и по-късно продължи да усилва размерите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР