Остров Сардиния е една от многобройните приказни места, които можем

...
Остров Сардиния е една от многобройните приказни места, които можем
Коментари Харесай

Уникална възможност: Остров предлага безплатни нощувки

Остров Сардиния е една от многочислените приказни места, които можем да посетим в Италия. Място с красиви плажове и кристални води, някои отиват там, с цел да плажуват, а други - с цел да търсят мощни чувства.

Именно към втория вид туристи е ориентирана програмата Leg`s Go In Cammino. Тя има за цел да помогне на всички искащи да опознаят другото лице на втория по огромни остров в Средиземно море - оттатък скъпите яхти и плажовете с първокласни заведения. Защото Сардиния е много повече и е притегателна за тези, които обичат да бъдат измежду природата и най-дивите й и красиви кътчета.

Програмата е с акцент върху рядко посещавания югозападен бряг на острова, прочут и като миньорски регион. За задачата се оферират три безвъзмездни нощувки на искащите да прекосят маршрута Санта Барбара. Той е дълъг над 500 км, разграничен е на 30 стадия, минава през извисяващи се пясъчни дюни, буйни гори, скалисти скатове и близо 150 изоставени мини.

Освен да се насладят на всички естествени хубости по маршрута, туристите запалянковци ще могат да се допрян от близко до локалното население в тази част от Сардиния и да се насладят на обичайна кухня от района, предава lifestyle.bg.

Инициативата обезпечава до три безвъзмездни поредни нощувки на туристи под 35 години, които би трябвало авансово да се записват на сайта й. При настаняване получават и ваучери за консумация в локални заведения. А откакто безплатните нощувки изтекат, заплащат по 28 евро на нощ в квартирите и по 20 евро в местата за хранене, пише BBC.

Leg`s Go In Cammino започва през октомври предходната година, а още до нейния край се отбелязва забележителен скок на туристите, извървели част от 500-километровия маршрут - цели 1 521. Засега единствено 196 души са минали цялото трасе, намерено през 2017 година

Това най-често лишава към месец или малко повече. А за това време може да се видят както пътеки за мулета от 800 година прочие н. е., по този начин и ЖП линии от XIX век, само че и много повече. Истинско странствуване сред вековете и епохите от историята на остров Сардиния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР