Остро осъждаме липсата на отговор, по отношение на провокативни спрямо

...
Остро осъждаме липсата на отговор, по отношение на провокативни спрямо
Коментари Харесай

Да,България Варна: Ние не сме против турския народ, а против Ердоган

Остро осъждаме неналичието на отговор, във връзка с провокативни по отношение на сигурността на Балканите изявления, намекващи за “емоционални граници ” и други сходни, се споделя в декларация на Да, България. Вижте цялата декларация:

" Да, България Варна осъжда остро политиката на Реджеп Тайип Ердоган. Държим да подчертаем, че ние не сме срещу турския народ, само че сме срещу неговия сегашен лидер. Нещо повече, ние се надяваме и откровено пожелаваме благополучието на нашите съседи и тяхното
скорошно избавление от тиранията на един човек, грозящ народа си с
безотговорното си и маниакално държание, тласкащ народа си към бездната на безкрайни кръвопролития и липса на вътрешен мир, обричащ го на изолираност и неприятни връзки с близки и далечни нации, погазващ всичко свято, гражданско и демократично, завещано от Ататюрк и секуларните водачи на Турция.
Да, България Варна остро се опълчва на политиката на държавното управление, най-много на премиера Борисов и на министъра на външните работи Захари ева, заради следните аргументи:

1. Остро осъждаме неналичието на отговор, във връзка с провокативни по отношение на сигурността на Балканите изявления, намекващи за “емоционални граници” и други сходни. За разлика от други наши съседи, като Гърция да вземем за пример, нашата дъ
ржава остави без коментар изявленията на Ердоган, до момента в който гръцките сътрудници на Борисов, изрично обявиха, че гръцките сухопътни, въздушни и морски сили са на разположение, с цел да защитят териториалния интегритет и каквито и да са прочувствените граници за Ердоган, то действителните ще останат
непроменени и обезпечени от гръцките сили. Това изявление Борисов не може да си разреши заради аргументи, на които ще обърнем внимание по-долу.

2. Ние се противопоставяме на унизителната роля на прислужник и пощальон, в която българската страна влиза по виновност на Борисов. Целият цивилизован свят отхвърля ролята на Ердоганова Турция като естествена, демократична страна и остро осъжда държанието на Ердоган. Само Борисов твърди, че е убеден в способността на Ердоган да пази южната граница на НАТО. Същият Ердоган, който се отличи с многочислени антиевропейски, антиамерикански, по едно
време даже и антируски изказвания(преди да се прегърне още веднъж с Путин). Само Борисов от целия Европейски Съюз се кани да посрещне с самун и сол Ердоган във Варна.
Ние не желаеме нашият град да бъде сцена на сходни грозни схеми, демонстрация на върховен
слугинаж, в които нашият министър председател за жал вкарва българската страна. Ние настояваме за твърда позиция във връзка провокативните изявления на Ердоган и твърда позиция по отношение осъществяването на поетите от Турция задължения към Европейски Съюз и НАТО. Проблемът обаче е още по-дълбок и се корени в неналичието на ефикасна политика по отношение на сигурността от страна на държавното управление. Нещо, което ни слага в позицията
на слабия, в една извънредно напрегната геополитическа конюнктура, автоматизирано правещо ни неспособни да се опълчим на враждебни дипломатически маневри.

В този ред на мисли от Да, България Варна призоваваме за:

-Модернизация на българската войска -сухопътни, въздушни и морски сили.
- Повишаване престижа и връщане достолепието на специалността военнослужещ.
- Изпълнение на поетите задължения към НАТО във връзка с бюджета за военни сили,
съдействие и съгласуваност.
-По-висока успеваемост и степен на нараснала подготвеност от страна на службите за с игурност
- Стратегия за Черноморска отбрана. Край на неуместното държание на страната ни като
такава без изход на море и основаване на политическа, военна и икономическа теория за цялостна тактика във връзка с обстоятелството, че България е морска страна.
- Отговор от страна на Борисов във връзка с провокативните изявления на Ердоган
- Осъждане на режима на Ердоган от българското държавно управление

Въпреки позицията ни по отношение на Ердоган, призоваваме българските жители да не се озлобяват против турския народ, още повече против съгражданите ни от турски генезис. Много от тях също не са съгласни с политиката на Ердоган, доста от тях биват репресирани и
манипулирани. И както Бойко Борисов не е изразител на нашата воля, по този начин и Реджеп Таийп Ердоган не е изразител на турски я народ.
Варненци, наложително вкарани за фон в тази гротеска, сме длъжни да дадем отпор и да не стоим безучастни от името на целия български народ.

ИС, Да, България-Варна "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР