Остро коментира Джон Болтън, съветникът на американския президент Доналд Тръмп,

...
Остро коментира Джон Болтън, съветникът на американския президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Болтън скочи на Китай заради Северна Корея

Остро разяснява Джон Болтън, съветникът на американския президент Доналд Тръмп, политиката на Китай. Той направи изказването в изявление за радио AM 970 в Ню Йорк.

За следващ път Съединени американски щати упорстват страната да окаже по-голям напън върху Северна Корея за нуклеарната ѝ стратегия на фона на известията, че Пхенян продължава тази интензивност, макар поетите обещания.

Китайците неведнъж са заявявали, че не желаят Северна Корея да има нуклеарни оръжия, тъй като считат, че дестабилизира Североизточна Азия. На доктрина Китай има същата позиция като нас, съобщи Болтън, като изрази подозрения, че това е действителната позиция на Пекин.

Самата нуклеарна интензивност на Китай кара Съединени американски щати да търсят подсигуряване посредством укрепването на противоракетната си система за защита.

Отношенията сред двете страни се обтегнаха напоследък, откакто по искане на Съединени американски щати в Канада беше арестуван основният финансов шеф на Huawei по обвиняване за нарушение на глобите против Иран.

Твърде рано е да се каже дали скорошната интензивност в някои от ракетните уреди на Северна Корея е подготовка за изстрелване на ракети, разяснява през вчерашния ден министърът на защитата на Южна Корея на парламентарно чуване, оповестява " Ройтерс ".

По-рано този месец няколко американски мозъчни тръста и южнокорейски чиновници оповестиха, че сателитните изображения демонстрират допустима подготовка за изстрелване от ракетната площадка Сохе в Тончан-ри, Северна Корея, която е употребена в предишното за изстрелване на спътници, само че не и за междуконтинентални ракети, способни да носят нуклеарна бойна глава.

Информацията за действия в Сохе се появи малко преди Доналд Тръмп да се срещне с Ким в Ханой в края на предишния месец. Срещата на върха се провали заради разликите в настояванията на Съединени американски щати и Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР