Острите думи на Антонио Конте към ръководството на Интер след

...
Острите думи на Антонио Конте към ръководството на Интер след
Коментари Харесай

В Интер виждат Алегри като алтернатива на Конте

Острите думи на Антонио Конте към управлението на Интер след последния мач за сезона в Серия " А " против Аталанта (2:0), разбуниха духовете на Апенините. Наставникът се оплака, че той и тимът не са получили никаква поддръжка от шефовете в последните тежки месеци. Поради тази причина в Италия незабавно се заприказва, че Конте може да бъде сменен от Масимилиано Алегри преди началото на идващия сезон. Подобна информация се появи в авторитетните издания " Ла Република ", " Гадзета дело Спорт " и " Спорт Медиасет ".

Конте изведе Интер до 2-ото място в Серия " А ", единствено на точка зад първенеца Ювентус. Малко е евентуално треньорът да бъде уволнен, само че няма да е изненада, в случай че самичък реши да си тръгне от " Джузепе Меаца ". Особено в случай че не откри общ език с шефовете в идващите седмици и не получи повече власт в клуба.  Конте: Не получихме никаква поддръжка от клуба

В Интер към този момент са почнали да обмисля разновидности за нов ментор, в случай че Конте в действителност си тръгне. На този стадий се счита, че " нерадзурите " са подготвени да се насочат към Масимилиано Алегри.

Идеята за привличането на 52-годишния експерт е на спортния шеф на Интер Бепе Марота. Той познава чудесно качествата на наставника от взаимната им работа в Ювентус и елементарно би го убедил да пристигна на " Меаца ". Интересното е, че Алегри може за повторно да размени Конте, както се случи в Юве през 2014 година. След това Масимилиано завоюва пет следващи трофеи с " бианконерите ", само че предишното лято се раздели с торинци и сега е без работа.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР