Острието на ДПС Йордан Цонев поздрави Кирил Петков с професионалния

...
Острието на ДПС Йордан Цонев поздрави Кирил Петков с професионалния
Коментари Харесай

Йордан Цонев се бъзика с премиера за 1 април, ГЕРБ ръкопляска

Острието на Движение за права и свободи Йордан Цонев поздрави Кирил Петков с професионалния му празник 1 април и го поздрави с новата си връзка " байдънка ". Ветеранът разсмя пленарната зала и беше бурно приветстван от депутатите от ГЕРБ.

" Разбирам, че може би министър председателят Кирил Петков счита, че през днешния ден е професионалният му празник, тъй като е денят на шегата и лъжата, и има право да чества, само че щяхме да го отбележим дружно ", съобщи Цонев от парламентарната естрада. " Дори за през днешния ден си купих връзка " байдънка ", пошегува се той и довърши: Президентът Байдън носи такива. Но вижте - не излъгах, че ми я е подарил в чест на този празник. Това беше моят привет за 1 април. Но в този момент съществено предлагам блиц контролът да се състои идващия петък, тъй като това е сакат надзор ", сподели още той.

От Движение за права и свободи желаят питанията да се отсрочат поради осакатения състав на министерски съвет, който се съставлява от вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Никола Минчев даде пролонгация за сряда 6 април, когато ще има настоящи питания. Остава мистерията къде са Кирил Петков и Калина Константинова.

Тома Биков също запита къде са Асен Василев и министър председателят и за какво не са се явили пред " началниците си " - каквито са депутатите на членовете на министерски съвет. От ГЕРБ не одобряват блиц надзор на части, тъй като всяка първа седмица на месеца стартира седмицата на опозицията.

Корнелия Нинова и Гроздан Караджов са в зала и разискват видяното, депутатските остроумия, къде са министър председателят и заместниците му от Продължаваме промяната и Демократична България

Бившият финансов министър Петър Чобанов попита какво вършим с галопиращата инфлация Корнелия Нинова.

" Това е въпросът в днешния ден. Това е въпросът на въпросите. Цените и инфлацията, а не всички други опити да размиваме разговора през днешния ден ".

Нинова не одобри рецензиите, че моратуриумът върху цените за битовите консуматори е неработещ, в противен случай той е значим механизъм заложен в Бюджета 2022.

" Да той изтече, само че съмнява ли се някой, че той оказа помощ на потребителите да изкарат първите три тежки зимни месеци ", показа вицепремиерът Нинова.Борислав Гуцанов скочи да брани Кирил Петков, че за първи път отсъства от парламентарен надзор и подсети за Бойко Борисов и какъв брой постоянно идваше при депутатите през последния си мандат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР