Остри закани, че ще има проблеми, и че един ден

...
Остри закани, че ще има проблеми, и че един ден
Коментари Харесай

Бившият съсобственик на "Делта гард" се закани на правосъдния министър

Остри закани, че " ще има проблеми ", и че " един ден комисии ще го проверяват " насочи към министъра на правораздаването Иван Демерджиев някогашният съсобственик на охранителната компания " Делта гард " Димитър Спасов, прочут като Митко Каратиста. Това направе пред публицисти преди да даде пояснения в ГДБОП по следствие, обвързвано с активност та компанията.

" Чакам го на полиграф. Искам да се разбере кой лъже - аз или той. Не пристигна ли... Иван Демерджиев, криейки се зад Радев и Рашков, той употребява страната против нас за персонални ползи. " И от в този момент нататък правосъдния министър го чакат доста проблеми ", закани се той.

По мотив на отнетия предходната седмица лиценз на компанията Спасов също не спести коментар, и то надалеч по-остър към правосъдния министър. аяви, че имал документални доказателства по какъв начин Демерджиев давал инструкции на вътрешният министър Бойко Рашков, от които щяло " да стане ясно кой тъкмо управлявал Министерство на вътрешните работи ". Дори предизвести и двамата министри, че един ден комисии ще проверяват сегашните им дейности.

Преди дни някогашният съсобственик на " Делта гард " беше упрекнат от министъра на правораздаването в служебния кабинет, че го през 2020 година По това време Демерджиев управлява адвокатската гилдия в Пловдив и предсгавлява задграничен клиент, който е вложител във фотоволтаичен обект. Демерджиев е подал сигнал до прокуратурата, само че и до момента няма реакция и отговор дали Спасов е злоупотребил с името на Гешев, или не. Министърът споделя, че е бил " избавен " след намесата на немското и австрийското посолство. На въпрос на " Дневник " дали е употребявал името на основния прокурор пред юрист Демерджиев и в каква връзка, Спасов не отхвърли, само че сподели, че го е изрекъл във връзка на присъединяване на Демерджиев в митингите против Гешев.

Запитан дали е чувал за дейностите на прокурори дружно със следователя Петъп Петров по отношение на Илия Златанов, разкрити като рекет от Антикорупционния фонд в следствието " Осемте джуджета ", той дефинира следствието за " едно забавно филмче, основано като разказ на Стивън Кинг ".

Спасов се възмути и от от 2005 година, от който дружно със Спасов и други лица се вози и Младен Маринов, които при инспекция на пътя бил показан като чиновник на работа по сигурността.

" Какъв е този запис с мен и Младен Маринов, Какво би трябвало да значи това, нито ги има на този запис Маргините, нито Митьо Очите? Аз ли съм контингентът. Очаквам тази седмица предизборно да изкарат, че съм отговорен и за атентата в Сарафово ", добави Спасов.

В момента се прави и друга инспекция - по какъв начин автомобил на компанията на Златанов " Изамет " от следствието " Осемте джуджета " е станал благосъстоятелност на дъщерята на Младен Маринов - Силвия. Тя също е извищана за пояснения в ГДБОП, както и Маринов.Името на " Делта гард " се е появявало шумно през годините за връзки със СИК, а за последно нашумя през предходната година около следствието на " Антикорупционен фонд " (АКФ) - " Осемте джуджета ". В него асансьорният производител Илия Златанов описа за скица за изземване на бизнес на компанията му " Изамет " със съдействието на някогашни и сегашни висши представители на прокуратурата.
В описа си притежателят на " Изамет " сподели, че охранители от " Делта гард " са го следвали непрекъснато, както и че са охранявали бизнеса му. По думите му компанията на Митко Каратиста е охранявала и столичния ресторант " Осемте джуджета ", където Златанов се е срещал с някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото, посочен от него като главен основател на схемата.

Малко по-късно се оказа, че " Делта гард " стопира достъпа до завода на " Изамет " в Дупница, а откакто това се трансформира в обществен скандал достъпът беше възобновен. Междувременно излиза наяве обаче, че обаче стана ясно, че предприятието е разграбено.

(Всички въпроси и отговори може да чуете във видеото.)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР