Остри реплики и междуличностни нападки между депутати от „Продължаваме промяната”

...
Остри реплики и междуличностни нападки между депутати от „Продължаваме промяната”
Коментари Харесай

Напрежение! Вигенин заплаши Балабанов с отстраняване заради обида към премиера

Остри реплики и междуличностни нападки сред депутати от „ Продължаваме промяната” и „ Има подобен народ” се разменят по време на дебатите за точката по желаното премахване на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Кристиян Вигенин, който води съвещанието, предизвести Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, че може да бъде отхвърлен от съвещанието, в случай че продължи да наскърбява и оскърбява премиера и другите членове на Министерския съвет.

Балабанов съобщи, че желаната оставка на Никола Минчев е поради вчерашното съвещание, когато той е желал Теодора Генчовска да наруши закона, като изнесе обществено документи с гриф „ строго секретно”.

„ Уважавам господин Минчев, само че през вчерашния ден видяхме, че той е подвластен от Министерски съвет,като се извърши обществено закононарушение, като господин Минчев наруши закона, като прикри и един народен предател”, сподели Балабанов, визирайки премиера Кирил Петков.

Вигенин съобщи, че по устав може да в профил за едно или три съвещание народен представител, който наскърбява и оскърбява органите на държавно ръководство – министър председател, президент, министри и други. Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че няма да го направи, тъй като обстановката е деликатна, само че предизвести Балабанов, че може да го направи по устав

Тошко Йорданов съобщи, че Вигенин заплашва да бъде отхвърлен народен представител, като това можело да повлияе на гласуването за оставка на Никола Минчев. Като по този метод налагал цензура и предупреждавал даден народен представител „ да не говори”.

В началото Йорданов съобщи то трибуната, че Никола Минчев е „ доста готин като човек “, само че професионалното му държание е тъпо. Той се обърна и към предателите от Има Такъв Народ – „ Вашата група събира предателите, а министър председателят персонално се разхожда да ви убеждава “. Това провокира неодобрение измежду депутатите.

За имитация на трибуната се качи Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “. „ За да приказваш за професионално държание би трябвало да си правист, а не сценарист. Българският народ е умен и знае, че оставката на Никола Минчев няма нищо общо с професионалното му държание “, сподели той.

На трибуната се качи един от отцепниците от „ ИТН “ Деян Петков. „ Има Такъв Народ разруши фантазиите и идеалите, в които имаха вяра стотици хиляди българи. Прегръщайки се с ГЕРБ, Движение за права и свободи и сътрудниците от „ Възраждане “. Ако това да бъда изменник значи да предам това, в което имам вяра в името на персоналния интерес, за мен е чест да бъда изменник “, сподели Петков.

След изявленията на трибуната още веднъж се изрече Тошко Йорданов. Той дефинира Настимир Ананиев като „ политическа цветарка “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР