Остри реакции след инцидента над Черно море. От Пентагона заявиха, че

...
Остри реакции след инцидента над Черно море.
От Пентагона заявиха, че
Коментари Харесай

Остри реакции след сблъсъка между руски изтребител и американски дрон над Черно море

Остри реакции след случая над Черно море.

От Пентагона обявиха, че два съветски самолета " Су-27 " са се пробвали да прехванат американския дрон " Ем Кю 9 Рийпър ", летял в интернационално въздушно пространство над Черно море, което принудило американските въоръжени сили да го разбият.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Русия е работила по " рисков " и " необмислен " метод.
Този рисков епизод е част от модел на нападателни, рискови и рискови дейности на съветски водачи в интернационалното въздушно пространство. Затова не се заблуждавайте - Съединените щати ще продължат да летят и оперират на всички места, където интернационалното право го разрешава. А Русия е длъжна да експлоатира своите военни самолети по безвреден и професионален метод.
Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати

Намираме се в решителен миг в хода на битката на Украйна за независимост и всички ние би трябвало да демонстрираме непрекъснатата си увереност и единение, добави Остин.

Руското министерство на защитата отхвърли американската версия за събитията и изясни, че дронът се е разрушил в Черно море близо до Крим вследствие на внезапна маневра. Руските изтребители не са употребявали оръжията си и не са влезнали в контакт с безпилотния летателен уред, твърди Москва. Американски дрон е летял покрай Крим и е навлязъл в регион, който е разгласен за неразрешен от Русия като част от специфичната ѝ военна интервенция в Украйна. Кремъл съобщи, че връзките със Съединени американски щати са в " печално положение " и на най-ниското си равнище.
Що се отнася до двустранните връзки със САЩ), ние знаем, че те са в най-ниската си точка и са в плачевно положение. Естествено, всяка страна ще отстоява ползите си в границите на един разговор. Въпреки това Русия в никакъв случай не е отхвърляла градивен разговор и няма да го отхвърли и в този момент.
Дмитрий Песков, представител на съветския президент

Реакция имаше и от Европейския съюз. Въпросът със сваления над Черно море американски дрон би трябвало да се реши сред Москва и Вашингтон, съгласно тях.

„ Това нямаше да се случи, в случай че Русия не беше нападнала Украйна и не продължаваше противозаконната си експанзия. Това не е първият случай, в който са забъркани съветските въоръжени сили. Това е въпрос сред Русия и Съединени американски щати, който се разисква на двустранна основа. Двете страни би трябвало да решат въпроса “, разяснява Петер Стано – представител на Европейската работа за външна активност.

Инцидентът сред американски разследващ дрон и съветски изтребител е сигнал, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да разшири зоната на руско-украинския спор, разяснява почитан украински чиновник в областта на защитата.

Турция също следи от близко развиването на случая и реализираме разнообразни контакти. Полагаме всички старания за това обстановката да бъде позволена по рационален и логически метод, съобщи турският боен министър.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР