Остри реакции от българските институции и чужди посланици след публикация

...
Остри реакции от българските институции и чужди посланици след публикация
Коментари Харесай

Остри реакции от институциите след поста на Елена Гунчева от Възраждане

Остри реакции от българските институции и непознати посланици след обява на депутата от партия " Възраждане " Елена Гунчева.

Преди десетина дни тя написа във Facebook, че Русия има високоточкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерския съвет, в случай че министър председателят реши да помогнем с нашите ракети в Украйна. И добавя, че може да се изпрати и линк с координатите на американския дипломат.

В публикувана от Парламента позиция ръководителят на Народното събрание Никола Минчев декларира, че сходни изяви са недостойни и неприемливи за член на българското Народно заседание. Смята, че апелът към принуждение не може да бъде оневинен с нищо. Припомня и че всички депутати дължат почитание на висшите държавни представители, както и на дипломатите съгласно Виенската спогодба.



В взаимно извление посланиците на Съединените щати, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство се причисляват към своите сътрудници от Европейския съюз, които осъждат заканите за принуждение против Министерския съвет и посланикът на Съединените щати, отправени от български депутат. Убедени, че такива закани не могат да бъдат оправдани, те показват, че речта на омразата не може да има място в нашите общества.

А в Специализираната прокуратура са постъпили сигнали от жители с изказвания, че Елена Гунчева вероятно е направила закононарушение по Глава първа от Наказателния кодекс. Спецпрокуратурата неотложно е разпоредила осъществяване на инспекция по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР