Остри критики към МВР направи ген. Румен Миланов след стрелбата

...
Остри критики към МВР направи ген. Румен Миланов след стрелбата
Коментари Харесай

Ген. Миланов за случая Пелов: И Господ да дойде няма да се оправят нещата

Остри рецензии към Министерство на вътрешните работи направи ген. Румен Миланов след стрелбата в Ботевград, при която почина рецидивистът Владимир Пелов.

„ Фактите демонстрират, че полицията не си е свършила работата”, изрично съобщи пред NOVA някогашният шеф на НСБОП.

Пелов се укривал в жилището с експлозивите

Борисов за убийството на Пелов: Много се накарах на Министерство на вътрешните работи

„ Този бяга от пандиза, никой не може да го простреля, там не може да бъде арестуван. После го търсям, не можем да го намерим. Твърде разумна е постъпката му да се прибере там, където има връзки. Имало е сигнали”, уточни Миланов.

Той дефинира пропуските по издирването на рецидивиста като „ систематична грешка”.

„ Полицията е изгубила качеството си да работи дейно. Това е един развой - от дълги години са подценени доста правила в развиването на полицейската активност и те водят до сходни грешки”, счита Миланов.

По думите му е обикновено, че „ ние като жители желаеме да имаме една ефикасна полиция”, само че „ с цел да се възвърне, да има висока успеваемост, би трябвало един дълъг процес”.

„ Деленето на „ наши - ваши” води до ниско качество на полицейската продукция”, разясни Миланов.

Според него е имало редица индикации за това, че двамата избягали от Централния софийски затвор рецидивисти са били в жилището в Ботевград, като увеличеното ползване на фамилията живеещо там.

„ Сега какво - оставка на министъра, добре ще си подаде оставка и ще пристигна различен. Той ще бъде в същото положение. Ако не се промени системата и Господ да пристигна няма да се оправят нещата”, уточни Миланов. „ Ще има идващ и по-следващ Пелов”.

Експертът акцентира, че „ да си служител на реда е занаят” и че всичко стартира от кадровата политика.

Според него системата на Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да се трансформира, следвайки образеца на по-развитите в това отношение страни.

„ Пелов е можел да го простреля от прикрито място, очевидно това е била среща” добави Румен Миланов за престрелката с Марио Панчев, при която последният беше тежко ранен.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР