Остра реакция на транспортния бранш срещу новия закон, приет от

...
Остра реакция на транспортния бранш срещу новия закон, приет от
Коментари Харесай

Шофьори настръхнаха заради конфискуването на тирове

Остра реакция на транспортния отрасъл против новия закон, признат от Народното събрание, с който се дава право да се лишават моторни транспортни средства от пияни и дрогирани водачи. Транспортните компании предизвестиха, че има доста неясноти, които ще доведат до загуби и отвод на водачи да работят.
 
До момента един камион е арестуван наложително на паркинг дружно със стоката в него, поради позитивна проба за алкохол на лидера.
 
Борислав Мечкаров е интернационален водач с над 20-години стаж зад кормилото. Притеснява се, че може да бъде спрян, а тирът му иззет, в случай че е пил обезболяващо лекарство с кодеин, а пробата за опиати излезе позитивен.
 
„ По тази логичност, в случай че заплащам цената, става доста скъпо по този начин. Нека няма удръжки за компанията и да има по-реален тест, тъй като не всеки употребява опиати “, сподели пред  GlasNews.bg  Борислав.
 
Според сътрудника му Тодор Тодоров, който е пред пенсия, конфискуването на тирове ще докара до по-голям отлив на искащи да работят като интернационалните водачи.
 
От сектора се притесняват, че използването на закона при камионите и тировете, които правят комерсиална активност и не са благосъстоятелност на водачите, може да сътвори съществени проблеми за притежателите на транспортните компании.
Прочетете още
„ По наши сметки за един час задържане на този камион превозвачът отделя към 10 евро за разноски. Включват се заплати, осигуровки, командировъчни, налози и т.н, а представете си, в случай че това транспортно средство бъде арестувано 5-6 месеца, до момента в който излезе един тест за опиати, превозвачът генерира загуби, а в случай че той е дребен транспортьор, може да банкрутира “, заяви  Йордан Арабаджиев – изпълнителен шеф на Съюз на интернационалните превозвачи
 
От транспортния отрасъл упорстват отговорността да бъде персонална и да не се трансферира върху транспортните средства, които правят комерсиална активност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР