Остра реакция на синдикатите по повод изказване на съпредседателят на

...
Остра реакция на синдикатите по повод изказване на съпредседателят на
Коментари Харесай

Синдикатите: Шокирани сме от изказването на Асен Василев за външния вид на учителите

Остра реакция на синдикатите във връзка изявление на съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев. При дни в телевизионно изявление той разяснява, че българските учители са били " оставени да вървят с чорапогащници с дупки " .

Синдикат „ Образование “ е безпределно засегнат и шокиран от грозните думи - „ Когато оставиш учителите да вървят с чорапогащници с дупки, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да навлизат нови фрагменти ”, казани за българските учители от водач на „ Продължаване смяната “, пишат в своя позиция от КТ Подкрепа.

„ Хората в една страна, които не почитат своите учители, обричат страната на крах и разпад ! Политик, господин Асен Василев, значи човек, който гради политики и съгласно Платон – „ Умение да се грижиш за всички жители и по опция да ги направиш от по-лоши по-добри… “, акцентират в позицията си от синдиката.

Българските учители, господин Асен Василев, нито за момент не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето ръководство ! Вие ги сочехте, че работят минимум в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители ", пишат от просветителния профсъюз.

" Защо господин Асен Василев, не бяхте прочели най-малко Макиавели, който споделя, че политиката е познание за вярно и умно ръководство? “, питат още от конфедерацията.

От там напомнят, че даже последните две нараствания не са били по оферти на „ Продължаваме промяната “. „ Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия.

Припомняме Ви, господин Асен Василев, че държавното управление, управлявало преди Вас, усили двойно учителските заплати, като това нарастване се обезличи заради инфлацията по виновност и на Вашето ръководство! “, се споделя в позицията.

Синдикат „ Образование “ счита, че затова Асен Василев няма експертизата да говорите за българското обучение, за българските учители и още по-малко за тяхната «нормалност» и външен тип!

„ Синдикат «Образование», господин Асен Василев, упорства неотложно да си подадете оставката като водач на партия, като преди този момент се извините на българските учители! Припомняме, че българските учители са в протестна подготвеност и са подготвени за митинги в очакване на бюджет 2023 “, приключва позицията на синдиката към КТ „ Подкрепа “, подписана от доктор Юлиян Петров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР