Остра реакция на председателя на групата съветници от „Съюз за

...
Остра реакция на председателя на групата съветници от „Съюз за
Коментари Харесай

ПОРЕДНО БЕЗУМИЕ НА ВЛАСТТА! Управляващите в опит да наложат диктатура на страха

Остра реакция на ръководителя на групата съветници от „ Съюз за Пловдив “ юрист Дани Каназирева във връзка препоръчаните от правосъдното министерство промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до корупцията в обществения и частния бранш.

Публикуваме без редакторска интервенция:

"В момента Народното събрание разисква промени в Наказателния кодекс, които могат да трансфорат всички български жители в нарушители.

Не, това въобще не е пресилване. Скоро всеки просрочен наем, всяко оставено ресто в магазина и всяка объркана поръчка от интернет магазин могат да бъдат оповестени за закононарушения. На процедура всички българи ще сме под непрекъсната опасност да получим призовка.

Страшно ли звучи?

Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, а оповестената цел е да се пребори „ корупцията в частния бранш “. Ако измененията бъдат признати, всеки чиновник в частна компания ще може да бъде разгласен за „ длъжностно лице “ и упрекнат в „ длъжностно закононарушение “.

Тези промени не би трябвало да бъдат одобрявани. В противоположен случай ще заживеем в страна от нарушители. Ако на следващия ден си поръчате нов диван и не сте удовлетворени от работата на мебелиста, ще можете да подадете сигнал против него в прокуратурата. Ако пък решите да го почерпите с нещо по време на работата, той може да подаде сигнал против вас за опит за рушвет на „ длъжностно лице “. Осъзнавате ли накъде сме се запътили?

Трябва да се спре това

Най-големите организации на бизнеса, Висшият адвокатски съвет и Върховният касационен съд към този момент предизвестиха, че този път е рисков. Всеки глас е значим, с цел да изпратим безапелационен знак до Народното събрание, че не желаеме и няма да допуснем да живеем в тирания на страха.

Обсъжданите в Народното събрание промени на процедура ще заличат повече от век от развиването на България. В целия естествен свят има цивилен съд и единствено той е мястото, където жителите и компаниите обясняват разногласията си. Да не би в този момент някой да желае да премахнем това завладяване на демокрацията и да заживеем под властта на боен арбитражен съд?

Каква е задачата?

Целите на сходни промени са най-малко две. Първо, те ще основат атмосфера на непрекъснат боязън у българите – всеки може да бъде отговорен, всеки може да бъде упрекнат. Разбира се, че в България няма толкоз прокурори, които да наблюдават и преследват всяко разминаване в комерсиалния оборот. Но ще имат властта случайно да избират против кого да задвижат държавната машина и кого да пощадят.

Така се обезпечават подвластни и уплашени гласоподаватели – наложително изискване за тирания.

Втората цел е по този метод да бъде унищожена в зародиш всяка опция за политическа опция. Първо одобриха подобен антикорупционен закон, който разрешава съвсем случайно гонене на хората, които се занимават с политика. Сега пробват да трансфорат в цели всички българи. Няма подозрение против кого ще бъде прилаган законът – против неуместните на властта.

Споделете това, с цел да стигне до повече хора. Нека кажем ясно, че не желаеме да живеем в тирания на страха. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР