Остра негативна реакция от страна на Продължаваме промяната и Демократична

...
Остра негативна реакция от страна на Продължаваме промяната и Демократична
Коментари Харесай

ПП и ДБ в един глас: Машинното гласуване беше убито

Остра отрицателна реакция от страна на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " провокира решението на болшинството в Народното събрание от идващите локални избори да се гласоподава само на хартия, а сегашните машини да излязат от приложимост. Върви се и към приемане на концепцията на Движение за права и свободи за въвеждане на така наречен скенери по модел на Съединени американски щати, които верифицират попълнената на ръка бюлетина и би следвало да алармират при неточности.

" Оттук нататък нито един българин няма да може да гласоподава, без да попълни бюлетина с писалка. Предстои да забележим по какъв начин ще се брои тази бюлетина - на ръка или с броячки. Отивате в магазина и не може да платите с карта, а би трябвало да платите кеш. Как ще ви изброят този кеш - дали с броячка или на ръка е единственото, което остава да решат ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Машинното гласоподаване беше убито ", изострен бе съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Опасността от манипулиране на вота надалеч не може да бъде решена от въпросните скенери, счита той. " За проблемите с броячките според от метода, по който бъдат въведени, можем да приказваме доста. Но би трябвало да бъде ясно - машините, които позвахме все още, тези 80 милиона лв. ще бъдат извхвърлени, в случай че няма изключителни избори преди локалните, и минаваме на напълно ръчно гласоподаване. Може би с броячки. "

Чисто механически има редица елементи, които би трябвало да бъдат разисквани и конкретизирани преди да се премине към скенери, само че въпросите стоят без отговор, уточни на собствен ред Божидар Божанков от Демократична България. " Така спор не се води! "

" Забележителен качамак. " Така пък окачестви признатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия промени в Изборния кодекс Христо Иванов. " Или става въпрос за тежка аматьорщина, или за безусловно безконтролно придвижване към целеустремено основаване на безпорядък на локалните избори, с цел да си вършат каквото желаят ", уточни той.

Именно локалните избори са най-големият фокус на създалото се болшинство, доразви тезата и Кирил Петков. " Всички знаем, че най-големият брой невалидни бюлетини е на локалните избори. Знаем, че те сега са обезпокоени и се пробват по всевъзможен метод да объркат българското общество ", съзря претекста зад дейностите на трите партии експремиерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР