Остин заяви това пред свои колеги от целия свят, които

...
Остин заяви това пред свои колеги от целия свят, които
Коментари Харесай

Лойд Остин: Обучението на украински пилоти за Ф-16 започва до седмици

Остин съобщи това пред свои сътрудници от целия свят, които се включиха във виртуална полемика по отношение на военната помощ за Украйна. Очаква се министрите на защитата да обсъдят въпроса кои страни ще дават на Киев изтребители Ф-16 и да уточнят елементи, свързани с образованието на украинските летци.

" Ще би трябвало да задълбочим напъните си и да продължим да търсим изобретателни способи за укрепване на индустриалния ни потенциал ", съобщи Остин преди началото на закритата сесия на военните министри.

" Надяваме се че образованието ще стартира през идващите седмици. Това ще ускори и усъвършенства качествата на украинските Военновъздушни сили в дълготраен проект и ще надгради краткосрочните и средносрочните ни съглашения ", сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел през вчерашния ден съобщи, че образованието на украински водачи към този момент е почнало в Полша и в някои други страни, въпреки че полският министър на защитата Мариуш Блашчак уточни, че тренировките към момента са в стадий на обмисляне. Нидерландия и Дания също са измежду страните, които имат намерение да предложат образование на украински водачи.

Нидерландската министърка на защитата Кайса Олонгрен съобщи, че към този момент се разисква броя на изтребителите, които страната ѝ ще изпрати на Украйна.

Междувременно стана ясно, че високопоставеният чиновник по въпросите за Китай в Държавния департамент на Съединени американски щати Рик Уотърс се отдръпва в миг на напрегнати връзки сред Съединени американски щати и Пекин, заяви Ройтерс.

Уотърс заема поста заместник-помощник на държавния секретар по въпросите за Китай и Тайван. Наскоро той оглави и новосъздадения отдел за политиката на Департамента за Китай. Той ще напусне поста си на 23 юни, само че ще продължи работата си в отдела на Департамента, който създава политиката във връзка с Китай, заяви представител на ведомството.

" Благодарим му за двегодишната умела работа по въпросите на Китай и Тайван, в това число за основаването на Службата за съгласуваност по въпросите на Китай и за управлението на Службата за съгласуваност по въпросите на Тайван ", се споделя в изказването на представителя.

За момента самият Уотърс не е коментирал въпроса.

Преди две седмици Ройтерс заяви, че Държавният департамент е отсрочил глобите, свързани с правата на индивида, контрола на износа и ограничения, с цел да се опита да ограничи вредите, които те биха имали върху двустранните връзки сред Съединени американски щати и Китай.

Отношенията сред двете страни са в най-ниската си точка от десетилетия насам, считат доста анализатори. Стратегическите съперници имат различия по редица тематики, от Тайван до търговия.

" Малко са хората в американското държавно управление, които имат такива положителни знания за Китайската национална република, колкото има Рик Уотърс и основаването на отдел в Държавния департамент, който да дава отговор за политика по отношение на Китай под негово управление, ще бъде трайно завещание. Рик е стратегически мъдрец, който ловко развива политиката на Съединени американски щати във връзка с Китай ", сподели представителят и добави, че Държавният департамент е в развой на избор на правоприемник на Уотърс на поста на заместник-помощник на държавния секретар по въпросите за Китай и Тайван.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР