Остин, Тексас (AP) — Върховният съд на Тексас в петък

...
Остин, Тексас (AP) — Върховният съд на Тексас в петък
Коментари Харесай

Върховният съд на Тексас спря разпореждането на долната инстанция, позволяващо на бременна жена да направи аборт

Остин, Тексас (AP) — Върховният съд на Тексас в петък вечер отсрочи решението на арбитър, което утвърди аборт за бременна жена чийто плод има съдбовна диагноза, хвърляйки в невъзможност невиждано предизвикателство против една от най-рестриктивните забрани в Съединени американски щати

Разпореждането на общорепубликанския съд пристигна повече от 30 часа откакто Кейт Кокс, 31- годишна майка на две деца от региона на Далас, получи краткотрайна ограничаваща заповед от арбитър от по-ниска инстанция, която не разрешава на Тексас да наложи възбраната на щата в нейния случай.

В заповед от една страница съдът сподели той краткотрайно отсрочва решението от четвъртък „ без оглед на основателността “. Делото към момента е висящо.

„ Въпреки че към момента се надяваме, че Съдът в последна сметка ще отхвърли настояването на страната и ще го направи бързо, в този случай се притесняваме, че че забавеното правораздаване ще бъде отказано правораздаване “, сподели Моли Дуейн, юрист в Центъра за репродуктивни права, който съставлява Кокс.

Адвокатите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР