ОСТИН, Тексас (AP) — Тексаският университет A&M ще затвори своя

...
ОСТИН, Тексас (AP) — Тексаският университет A&M ще затвори своя
Коментари Харесай

Texas A&M ще затвори кампуса в Катар, тъй като училищният съвет отбелязва нестабилността в Близкия изток като фактор

ОСТИН, Тексас (AP) — Тексаският университет A&M ще затвори своя 20-годишен кампус в Катар до 2028 година, като членовете на борда означават „ нараснала неустойчивост ” в Близкия изток като съществена причина да преразгледа наличието си в страната.

Гласуването в четвъртък от Съвета на регентите на Тексас A&M също пристигна, откакто учебното заведение беше изправено пред рецензии за кампуса си в Катар от Вашингтон, Базиран в окръг Колумбия мозъчен концерн след началото на войната Израел-Хамас през октомври.

Институтът за проучване на световния антисемитизъм и политика сложи под подозрение партньорството на учебното заведение с държавната фондация Катар и сигурността във връзка с оръжията развиване и проучвания в региона на нуклеарното инженерство.

Катар е основен медиатор в договарянията сред Хамас и Израел и има дълбоки връзки с въоръжената група и е хазаин на някои от нейните водачи в заточение. Освен това има тесни връзки със Съединените щати. Страната е хазаин на най-голямата американска...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР