ОСТИН, Тексас (AP) — Кейт Кокс, майка на две деца

...
ОСТИН, Тексас (AP) — Кейт Кокс, майка на две деца
Коментари Харесай

Бременна жена от Тексас поиска от съда разрешение да направи аборт, въпреки забраната. Какво следва?

ОСТИН, Тексас (AP) — Кейт Кокс, майка на две деца в Тексас, забременя още веднъж през август, само че скоро по-късно научи опустошителни вести: Бебето й има съдбовно положение и евентуално ще бъде мъртвородени или умират скоро след раждането.

Трагичните условия сложиха Кокс, на 31 година, в центъра на невиждано предизвикателство по отношение на възбраните на абортите, които трансформираха пейзажа за дамите в Съединени американски щати. Тексаски арбитър даде позволение на Кокс това седмица, с цел да направи аборт, само че най-висшият съд на щата отсрочи това решение в петък вечерта.

Дали Кокс, която е бременна в 20-та седмица, може законно да направи аборт при тесни изключения от възбраната на страната, в този момент е в неопределеност, до момента в който Върховният съд на Тексас преглежда нейния случай. Съдът, който се състои от девет републикански съдии, не даде график по кое време може да се произнесе.

Смята се, че делото й е първото, откогато Роу против Уейд беше анулирано предходната година с искане на съд за позволение за аборт. Оттогава брем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР