Остин се срещна с австралийския министър на отбраната Ричард Марлс

...
Остин се срещна с австралийския министър на отбраната Ричард Марлс
Коментари Харесай

Пентагонът изковава ново високотехнологично споразумение с Австралия, Обединеното кралство, насочено към противодействие на Китай

Остин се срещна с австралийския министър на защитата Ричард Марлс и Грант Шапс, английският държавен секретар по защитата, в централата на отдела за нововъведения в защитата.

Говорейки на конференция след срещата, Остин сподели, че напъните, да вземем за пример, бързо ще ускорят усъвършенстването на системите за дронове и ще потвърдят, че „ ние сме по-силни дружно “.

Новото софтуерно съглашение е идната стъпка в разширението на военното съдействие с Австралия, което беше оповестено за първи път през 2021 година Трите народи изложиха проекти за по този начин нареченото партньорство AUKUS, с цел да оказват помощ на Австралия да се оборудва с флот от осем нуклеарни подводници. AUKUS е акроним за Австралия, Обединеното кралство и Съединените щати.

Според договорката Австралия ще купи три подводници от клас Virginia от Съединените щати и ще построи пет от нови подводници от клас AUKUS в съдействие с Англия. Подводниците, задвижвани от американска нуклеарна технология, няма да носят нуклеарни о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР