Остеофитите, или така наречените шипове, са едно от най-неприятните явления,

...
Остеофитите, или така наречените шипове, са едно от най-неприятните явления,
Коментари Харесай

Ако усещате болка във врата, няколко резена от този цитрус ще ви спасят

Остеофитите, или по този начин наречените шипове, са едно от най-неприятните феномени, които могат да споходят човек. Веднъж появили се, те са способни да ни тормозят цялостен живот. Смята се, че са неизличими, а болката е една от най-упоритите.

Хората, които имат неприятния шанс да я изпитат, могат да потвърдят, че става въпрос за ужасяващ бодеж, който съумява да повлияе извънредно отрицателно върху естествения темп на живот.

Какво съставляват шиповете и по какъв начин да се оправим с болката, която предизвикват те?
 Гимнастика, която ще ви отърве от болките във врата и гърба (ВИДЕО) * Гимнастика, която ще ви отърве от болките във врата и гърба (ВИДЕО)*
Повечето хора през днешния ден работят пред компютрите и рядко съблюдават правилото на всеки 40 минути да се прави оживление. Пандемията също доприн...

Шиповете водят до вдървеност в ставите. Когато ги усетим, нормално прибягваме към използването на какви ли не смазки, лосиони и кремове. Тяхното деяние не постоянно има осезателен резултат. Ако се усеща облекчение, то е относително незабележимо и дискомфортът си остава.

Това ни предизвика да споделим с вас една различна лечебна рецепта, за приготвянето на която се употребяват само натурални средства.

Лечебните свойства на лимона и кафето

Нужни са ви един лимон и няколко лъжици прясно смляно кафе. От вас се изисква да почистите цитруса под течаща вода и да го нарежете на филии с дебелина към 0,5 см. Резените лимон поръсете щедро с кафе и започнете да ги полагате върху мъчителните сектори.
 3 потвърдени метода за разпределяне на схванатия врат 3 потвърдени метода за разпределяне на схванатия врат
Схванатият врат е проблем, с който всеки от нас се сблъсква рано или късно. Причините за схващането могат да са най-различни. Стоене на...

След това увийте усърдно с бинт и застегнете добре, тъй че самият компрес да бъде резистентен през цялата нощ.

Този способ може да се ползва за всички елементи от тялото, където усещате шипове. Лимонът и кафето облекчават болката и сигурно ще се почувствате доста по-добре. Освен това те са напълно натурални артикули и никога няма да ви навредят.




Ако обаче не усещате никакво облекчение, най-добре се консултирайте с доктор и спазвайте упътванията, които той ще ви даде.

Надяваме се да сме ви били потребни и доста скоро да забравите за неприятния дискомфорт, породен от шиповете.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР