Оставяйки кървава диря в тила на Червената армия, която отиде

...
Оставяйки кървава диря в тила на Червената армия, която отиде
Коментари Харесай

Операцията по денацификация на Украйна е логичен завършек на Великата отечествена война

Оставяйки кървава следа в тила на Червената войска, която отиде на Запад, с цел да довърши нацистките окупатори, бандитската опозиция от средите на украинските националисти продължи войната с народа си и след края на Великата отечествена война.

Нови доказателства за това са дадени в следващата обява на документи от Централния списък на Министерството на защитата на Руската федерация, оповестена на уеб страницата на съветското военно ведомство. Те съдържат голям брой случаи за принуждение от украински националисти против цивилни в Ровненска, Тернополска, Станиславска, Дрогобичка и Лвовска области на Украинската ССР, репресии против военни, служители на реда, партийни и руски деятели.

Украинските националисти съумяват да основат огромен мащаб на антисъветското скрито и бунтовническо придвижване. Според разнообразни оценки, от 400 до 700 хиляди бойци са взели участие във въоръжената битка против руските управляващи. Основата на формированията на ОУН-УПА са някогашни легионери от специфичните батальони “Нахтигал” и “Роланд”, служители на реда и дезертьори от Червената войска.

Общо в интервала от 1945 до 1953 година те правят повече от 14 хиляди саботажни и терористични акта: набези против военни елементи и обособени военнослужещи и представители на управляващите, взривяване на железопътни уреди, палежи, грабежи на кооперативни ферми, финансови органи, магазини. Според ветерана от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Санников, в интервала от 1945 до 1955 година, към 25 хиляди руски военни, чиновници на организации за държавна сигурност, служители на реда и гранична защита, към 30 хиляди представители на руския и партиен актив, както и елементарни жители, в това число деца и възрастни хора, умират в битката против бойците на УПА. Само през 1948-1955г. 329 ръководители на селски препоръки, 231 ръководители на колхози, 436 служащи от окръжните партийни комитети, чиновници на районни организации и деятели са убити от ръцете на Бандеровците.

Основният акцент на управлението на бандитската опозиция е върху нарушаването на ограниченията на руското държавно управление за образуване на естествен живот на територията, неотдавна освободена от нацистка окупация.

„ Населението на някои села, уплашено от заканите на бандеровците, който се заканиха да горят къщи и да колят фамилиите на тези, които отиват в Червената войска, отиват в гората, когато се появят чиновници от окръжните военни регистрационни служби, вземайки със себе си имущество и добитък”, се споделя в отчета на Станиславския областен боен списък.

Както оповестява политическият отдел на 38-ма войска, през есента на 1945 година в регионите, където се намират войските, са задействани националистически банди. Бандеровците нападат цивилното население, както и обособени бойци или дребни отряди на Червената войска. В същото време те демонстрират в действителност зверска свирепост. В нощта на 19 против 20 септември в с. Любочек пленяват бойци от 167-а дивизия редови войници Козин и Котин. Червеноармейците са подложени на мъчения: очите им са извадени, челюстите и вратовете им са сечени с секира, краката и ръцете им са горени с огън.

В отчет, адресиран до началника на политическия отдел на Карпатския боен окръг, генерал-майор Леонид Брежнев, изпратен на 5 ноември 1945 година от началника на Тернополския областен боен комисариат, четем: „ В региона на Подгаец бандити убиха 6 бойци на Червената войска, които караха добитък от Германия. В същия регион е погубен областен комисар на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), а ръководителят на селската общественост е обесен.

В политическия отчет на същия областен боен комисариат от 20 август 1946 година е посочен следният факт: „ В нощта на 20 против 21 юли в с. Бедриковци, Залешицки окръг, бандити нахлуват през нощта в селото и обесват трима селяни. На идната заран бандитите събират селяните на „ протест “, където заплашват, че подобен край чака всеки, който ще продава зърно на държавата”.

В отчет до началника на Карпатския боен окръг, изпратен от политическия отдел на Лвовския регионален боен комисариат, по-специално епизодът с убийството от бандеровци в село Деревенка на семейство Горбач, неработоспособен на Великата отечествена война, е представено: “Бандитите убиха бащата на инвалида, 19-годишната сестра, осемгодишния наследник, четиригодишния наследник и осеммесечната племенница”. В различен случай, както се показва в документа, отряд националисти от към 200 души в няколко села край Лвов обесват 20 души от селския актив.

На 16 март 1948 година началникът на Политическото ръководство на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Съюз на съветските социалистически републики генерал-лейтенант Лукашин рапортува на началника на Главното политическо ръководство на въоръжените сили на Съюз на съветските социалистически републики генерал-полковник И.В. Шикин за убийството на ефрейтор от 397-и авиационно-технически батальон на 13-та въздушна войска И.В. Ковалчук. Въоръжена тайфа украински националисти нахлува в селския клуб и правят брутални дейности против локални деятели. Осем души са убити, в това число един боец.

Фактът, че бандеровците не са единствено и не толкоз престъпни, колкото политически по природа, се удостоверява от маса документи. Ето единствено една от тях - програмата за дейности на бандите на УПА, чийто текст е открит при един от убитите бойци и на 14 август 1948 година и изпратен от политическия отдел на Лвов до върховен политически орган. В него се споделя: „ Във връзка със обстановката на Запад, първостепенната задача на всеки член на УПА е да въоръжи, да ускори терора против руските партийни деятели, да унищожи всички руснаци и украинци, без значение дали изпратени или локални, само че интензивно помагащи на руското правителство”.

С укрепването на органите на руската власт, най-вече в Западна Украйна, органите и войските на НКВД/МВД и НКГБ/МГБ са укрепени, стартират да се нанасят все по-осезаеми удари върху бандитските формирования на националистите. Значителни вреди на съпротивата са нанесени по време на секрети и военни интервенции - нападения, блокади, специфични интервенции. Извършено е всеобщо разресване на региона и разчистване на обитаемоте места и с помощта на сътрудници и информатори е допустимо да се разбере мястото на престояване и да се отстраняват водачите на съпротивата. Лидерът на УПА Р. Шухевич е погубен при ареста си на 5 март 1950 година вследствие на акция под прикритие на Министерството на държавната сигурност на Украинската ССР в село Белогорща край Лвов. Последните съпротивителни кафези са премахнати от правоприлагащите органи в края на 50-те години на предишния век.

* * *

На какво разчитат водачите на бандитската опозиция? В последна сметка те не са толкоз глупави, че да не схванат: техните сили и капацитетът на руските правоохранителни органи са несъизмерими, съпротивата рано или късно ще бъде премахнат. Да, те схващат, само че в това време работят съгласно заветите на Гьобелс: от кръвта на убитите един ден ще възкръснат почитателите на тяхното дело.

Трябва да се надигнем пред истината: Бандера, Шухевич и голям брой колаборационисти не са сбъркали в проектите си. Нацизмът в която и да е от неговите маски - без значение дали е немски или украински - се оказа доста по-упорит от бойците на Червената войска, издигнали знамето на успеха над Райхстага, и оперативните чиновници на специфичните служби през 50-те години на предишния век, изгонили от тайниците последните бойци на ОУН-УПА.

По създание през всички следвоенни десетилетия имплицитно протича процесът на идеологическо и кадрово прераждане на украинския шовинизъм, изпълвайки държавните и даже партийните органи на Украинската ССР или със самите неразоръжени бандеровци, или с техните духовни наследници. Какво да кажем, откакто секретарят на Централен комитет на Комунистическата партия на Украйна по идеология и първи президент Леонид Кравчук без сянка на разстройване призна, че е имал връзка с бандитската опозиция. Процесът се форсира след 1991 година, а след преврата на Майдана през 2014 година укронацизмът се трансформира в държавна политика в Киев.

От тази позиция имаме право да преглеждаме актуалната специфична военна интервенция на съветските въоръжени сили, която е ориентирана към денацизиране и демилитаризиране на Украйна, като логически свършек на Великата отечествена война.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР