Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на

...
Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на
Коментари Харесай

Румен Радев в телефонен разговор с Марк Рюте: Оставянето на България извън Шенген не е в интерес на ЕС

Оставянето на България отвън Шенген не е в полза на Европейския съюз (ЕС) и не способства за общите старания за справяне с провокации пред сигурността и тежката икономическа рецесия в Европа. Това съобщи президентът в телефонен диалог с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на диалога напомни, че Европейската комисия (ЕК) неведнъж е удостоверила готовността на България да се причисли към Шенген и страната ни чака поддръжка от всички свои сътрудници в Европейски Съюз.

България чака институциите на Европейски Съюз и страните членки да се управляват от откритите критерии за участие в Шенген, а не от други съображения, съобщи президентът.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е изрази поддръжката си за присъединението на България към Шенген в телефонен диалог с президента, оповестиха на 25 ноември от прессекретариата на президента.

Свързаността е от основно значение в изискванията на рецесия и прекратени или мощно затруднени вериги на доставки, по тази причина улеснението на връзката сред страните членки от Европейския съюз в Югоизточна Европа посредством разширението на Шенгенското пространство следва да бъде приоритет, акцентира президентът.

Решението за присъединение на България към Шенген ще бъде взето на 8 декември от Съвета на Европейския съюз по правораздаване и вътрешни работи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР