Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това

...
Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това
Коментари Харесай

Нинова от Бузлуджа: Оставяме икономически развита държава

Оставяме финансово постоянна, стопански развита и обществено ангажирана страна. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за обичайния събор на левицата. Българска социалистическа партия отбелязва 131 години от началото на проведеното социалистическо придвижване в България.

Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме страната в безпорядък, сподели вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка. По думите й различен провокира безпорядък - " тези скрити сили, които видяха опасност, че ще има правдивост, които видяха опасност за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони ". Тези сили се сплотиха и смъкнаха държавното управление, уточни Нинова.

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук поради солидарността и поради обществената правдивост за по-добър живот. " В името на тази обществена правдивост управлявахме България. И през днешния ден ни нападат. Това ръководство направи детските градини и ясли безвъзмездни. Заради Българска социалистическа партия в това ръководство хората заплащат по-малко налози. Ако Българска социалистическа партия продължи напред, ще има безвъзмездни медикаменти за децата и безвъзмездни учебници до 12-и клас ", означи водачът на партията. Тя уточни, че пенсиите са увеличени с толкоз, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и нарастването на поддръжката за енергийно слабите, както и наложения мораториум на цената на тока. Доказахме, че обществената страна е действителност, разяснява Корнелия Нинова.

Доказахме, че държавна благосъстоятелност и държавно дружество не са неприятни думи, съобщи още тя. За шест месеца държавните предприятия бяха оздравени. За пръв път откогато България е член на Европейския съюз, страната ни е преди всичко за нещо положително – по промишлен напредък и промишлено произвеждане, уточни Корнелия Нинова. „ Това не е от експорт на оръжия и от експорт на ток, както ви лъжат, а от индустрия. Това е заслуга на Българска социалистическа партия “, съобщи ръководителят на партията, вицепремиер и министър на стопанската система в оставка.

„ Обещават ви евроатлантическа коалиция, само че " евроатлантическа полезност " е единствено заслон за реституция на ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи, сподели Нинова, тъй като такива полезности са правовата страна, върховенството на закона и разделянето на управляващите, свободата на индивида и на словото, а тези хора не изповядват тези полезности.

„ С това ръководство от партия, с която никой не желаеше да договаря, ние се превърнахме в партия, която договаря с всички, тъй като сме дипломати “, разяснява Корнелия Нинова.

На Бузлуджа тя съобщи, че партията потегля към идните избори с паника за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е битката с тях и отбраната на българските жители и фамилии. „ Нашето предпочитание е разделянето на управляващите да вземе връх, да кажем " не " на заличаването на институциите. Искаме стопански развита, обществено мощна и образована нация. През миналите седем месеца, през които управлявахме с дясна партия, ние доказахме, че сме държавно виновна партия, през този интервал Българска социалистическа партия беше фактор на непоклатимост и обществен дирек в политиката “, означи Корнелия Нинова. Според нея идните избори ще решат дали ще се продължи смяната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР